Samtidig som oljeprisene faller etter uttalelser fra Saudi-Arabia om at landet kun vil være med å fryse oljeproduksjonen om Iran også bidrar, kommer meldingen om at ytterligere ti oljerigger i USA gikk i opplag sist uke, skriver Bloomberg News. Tallet på oljerigger i produksjon er nå 362, viser tall fra Baker Hughes som ble offentliggjort fredag.

Uken før falt antall rigger i produksjon med 15, og siden begynnelsen av 2015 er mer enn 1.100 oljerigger lagt i opplag, mens tallet på sysselsatte gassrigger også faller.

Kampen om markedsandeler mellom verdens største oljeeksporterende nasjoner har sendt oljeprisen under 40 dollar fatet for første gang på nesten ti år. Økende produksjon innen Opec begrenser eller overskygger effekten produksjonskuttene i USA har på markedet.

Fredag kveld koster et fat nordsjøolje 38,70 dollar, en nedgang på 1,63 dollar, eller mer enn fire prosent. Amerikansek WTI-olje koster nå 36,78 dollar.

- Saudiernes kommentarer om at alle produsentene må ta del i en frysavtale har har dødsdømt samtalene i Doha, sier John Kilduff, partner i Again Capital. Doha-samtalene var tenkt å stadfeste en produksjonsfrys som kunne bidra til et prisløft på råolje.

Amerikanske oljeprodusenter har sendt rigger i opplag siden oktober 2014, skriver Bloomberg. Produksjonen av råolje i USA falt med 16.000 fat forrige uke, og endte på sitt laveste nivå siden november 2014.

Saudi-Arabia vil godta produksjonsfrys med Iran

Lanserer nytt Lien-slips

Vil lage gigantfond som blir dobbelt så stort som Oljefondet

 

Se også på DNtv:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 

 

Se på DNtv:

Her er Model 3 - Teslas nye billigbil
Planen til selskapet er at el-bilen skal være så billig at den blir tilgjengelig for folk flest. Prisen i USA vil bli 35 000 dollar, men det er ennå ikke klart hvor mye den vil koste i Norge.
00:56
Publisert:

 

Hør DNs pokast Finansredaksjonen:

http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/03/18/1122/Podcast/dnpodcast-finansredaksjonen) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.