Rapporten, som legges fram av Accenture og WWF-Norge onsdag, viser en utvikling der vi på hjemmebane produserer mer strøm enn vi selv bruker, skriver Dagsavisen.

– Ved å installere solceller på taket kan vi produsere strøm, og det vi ikke bruker selv, kan vi selge videre ut på nettet. Vi får en ny rolle som både energiprodusent og konsument, også kalt prosumer. På den måten får vi eierskap i det grønne skiftet, sier WWFs generalsekretær, Nina Jensen. Hun mener det er en «bekvem myte for politikerne» at det ikke er nok sol til å bygge solenergi i Norge.

– Sannheten er at vi flere steder i landet har like store muligheter som land som ligger på topp i utbygging av solenergi.

I Tyskland dekker solenergi omtrent 7 prosent av etterspørselen etter elektrisitet.

– De har over 150 ganger mer solkraftkapasitet installert per innbygger enn Norge, opplyser Pål Ødegaard, som leder Accenture Strategy i Norge. Relativt lave strømpriser i Norge gjør at det har vært mindre lønnsomt å investere i solkraft her til lands. Etter hvert som solenergi blir mer lønnsomt, kan i teorien alle bli prosumere, mener Ødegaard. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hold deg oppdatert på DN Investor