Prisene på oljekontrakter er tirsdag morgen nær sine høyeste nivåer på åtte måneder, men nordsjøolje prises rundt 35 cent lavere per fat enn da Oslo Børs stengte mandag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres tirsdag til 50,35 dollar per fat, ned 11 cent fra mandag, da prisen steg 63 cent til 50,46 dollar per fat.

Oljelagre holder prisen oppe

Oljeprisene holder seg høye i påvente av ny ukentlig statistikk for oljelagrene i USA, som ventes å vise nedgang for tredje uke på rad, skriver Bloomberg News.

Estimater nyhetstjenesten har innhentet, viser at lagrene ventes å ha falt med 3 millioner fat i løpet av uken frem til 3. juni.

Eni opplyste at et produksjonsvolum på 65.000 fat per dag er stoppet i Nigeria, etter et militant angrep fredag.

- Tallene fra USA ser positive ut. De driftsforstyrrelsene vi opplever, har sin effekt, men de er kun forstyrrelser. Det er nødvendig med vedvarende fall i amerikanske lagre. Oljeprisen vil trolig ligge rundt 50 dollar en stund, men risikoen er trolig på nedsiden, sier David Lennox, analytiker i Fat Prophets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Vil redusere oljeavhengighet

Saudi-Arabia vil holde en uendret produksjonskapasitet på 12,5 millioner fat olje pr dag frem til 2020, for å redusere sin oljeavhengighet, ifølge et utkast til landets nasjonale omstillingsprogram, som ble gitt reportere i Jeddah mandag.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 10 cent, slik at Brent-premien er på 36 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Sluttnoteringen i WTI mandag var den høyeste siden 21. juli i fjor, mens Brent-prisen ikke har vært høyere siden 9. oktober

WTI 1. posisjon, som er juli-kontrakten, handles for 49,54 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,07 dollar til 49,69 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå WTI-prisen på 49,83 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, handles for 50,38 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 17 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 91 cent til 50,55 dollar pr fat.

Brent-kontrakten for lå på 50,74 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet redusert med 10 cent, slik at Brent-premien er på 36 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

Sjokktall fra USA kan gi Trump-fordel i presidentvalget  

Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama  

Strengere banker bidrar til bråstopp i markedet for salg og kjøp av næringseiendom: Regner med halvering dnPlus (DN+)

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.