Industri Energi og SAFE anla i 2011 et felles gruppesøksmål på vegne av 7.500 medlemmer i 18 bedrifter tilsluttet Norges Rederiforbund.

Kravet var at nattillegget skulle inngå i pensjonsgrunnlaget for tariffestede, kollektive pensjonsordninger innenfor offshoresektoren.

De tapte saken i Stavanger tingrett og vant i Gulating lagmannsrett, men Norsk Rederiforbund anket dommen til Høyesterett, som nå har kommet fram til at nattillegget ikke skal medregnes i pensjonsgrunnlaget

Advokat Alexander Lindboe i Industri Energi sier at han er fornøyd med at de vant fram med at nattillegget er et fast tillegg ut ifra en tolkning av foretakspensjonsloven, og at de dermed både vant og tapte i Høyesterett.

– Jeg kan ikke se annet nå enn at vi nå må bringe saken inn for Finanstilsynet og be de om å gi pålegg for at nattillegget skal medregnes i pensjonsgrunnlaget, sier Lindboe.

Høyesterett kom til at tariffavtalen er det sentrale avtalegrunnlaget, og at bedriftsvise pensjonsavtaler må fortolkes på denne bakgrunn, skriver Industri Energi.

Les også: Hagen selger Farris Bad

Easyjet i flyttesamtaler etter brexit

Se DNtv:

Se trailer: «Småfugler»
02:02
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.