Statoil og partnere har levert Plan for utbygging og drift (PUD) og Field development plan (FDP) for gass- og kondensatfunnet Utgard i Nordsjøen til norske og britiske myndigheter, skriver selskapet i en melding tirsdag.

Utvinnbare reserver er anslått til 56,4 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagte investeringer er om lag 3,5 milliarder kroner, skriver selskapet.

Etter planen skal Utgard-brønnene komme i produksjon i slutten av 2019. På platå vil feltet produsere om lag 7.000 standard kubikkmeter oljeekvivalenter per dag.

Utgard skal bygges ut med to brønner i en standard havbunnsløsning og det er ett boremål på hver side av grensen. Alle installasjoner og infrastruktur er på norsk side, og den britiske brønnen skal bores fra bunnrammen på norsk sokkel. Avstanden fra bunnrammen til grensen er 450 meter.

Gass og kondensat skal sendes i en ny rørledning til Sleipner-feltet for prosessering og videre transport til markedet.

Les også:
Vil tvangsselge Airbnb-bolig
Nå kan du kjøpe deg en «80-roms»
- Det skal godt gjøres å komme seg unna et rentekutt i september

Anbefalt fra DNtv: Bli med Sunniva Dring (35) gjennom løypa i ett av verdens hardeste triatlon(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.