Opec og noen oljeproduserende land utenfor kartellet kan bli enige om å fryse produksjonen under uformelle samtaler neste måned, noe som kan vise seg å være ugunstig for de som inngår avtalen siden det vil være fordelaktig for andre produsenter.

Det skriver Goldman Sachs i en oppdatering datert 22. august, ifølge Bloomberg News tirsdag.

Et produksjonstak vil trolig ikke være fordelaktig for Opec hvis det fører til ytterligere prisoppgang og økt tilbud fra andre produsenter, mener Goldman-analytikerne.

En avtale vil vise tegn på samarbeid fra Saudi-Arabias nye energiminister etter seks mislykkede forsøk, ifølge Goldman-analytikerne.

Goldman fastholder sitt oljeprisanslag på 45-50 dollar fat gjennom neste sommer og gjentar at bedringen i oljeprisen og av de fundamentale markedsforholdene forblir skjør.

Videre viser analytikerne til at Saudi-Arabia og Iran fortsetter å fokusere på markedsandeler og vil neppe ensidig godta en produksjonsfrys.

Tilbudet vil være driveren for oljeprisen i de kommende ukene, mener Goldman-analytikerne, som ikke ser noe bevis på at etterspørselsveksten svekkes. Usikkerhet rundt bærekraften av tilbudsvekst fra Irak, Libya og Nigeria forblir stor, mener de.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Meglerhus: Kan sette kronen i et positivt lys internasjonalt  

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.