Saken oppdateres

Energiminsterene i Saudi-Arabia og Russland kunngjorde på en felles pressekonferanse under G20-toppmøtet i Kina at landene har signert en avtale om å inngå et strategisk samarbeide for å stabilisere det globale oljemarkedet.

Avtalen innebærer blant annet at det skal opprettes en arbeidsgruppe med rådgivere fra begge landene som skal analysere oljemarkedet og gjøre anbefalinger for felles grep landene kan gjøre. Saudi-Arabia og Russland vil også starte et nytt teknologisamarbeid.

I en melding fra det russiske energidepartmentet opplyses det videre at energiministrene til de to landene vil møtes under Opec-møtet i november.

Diskuterte produksjonsfrys

Russlands energiminister Alexander Novak, som beskriver avtalen som historisk, sier ifølge Bloomberg News at landene har diskutert ulike muligheter, inklusive en mulig produksjonsfrys.

Novak sier at Russland er beredt til å delta i beslutning om produksjonsfrys, og at en frysavtale kan komme til å balansere oljemarkedet raskere.

Den saudiske energiminsteren Khalid al-Falih sier imidlertid i et intervju med kringkasteren Al Arabiya at det ikke er noen grunn nå til å fryse oljeproduksjonen nå.

Falih understreker at Saudi-Arabia og Russland vil oppfordre også andre land til å delta i samarbeidet.

Oljeprisene steg betydelig i forkant av pressekonferansen, etter flere medier hadde varslet at det ville komme en "vesentlig kunngjøring" fra landene. Nordsjøoljen Brent var på det meste opp 2,50 dollar fatet, på rundt 49,30 dollar. Etter kunngjøringen handles den samme kontrakten til rundt 47,90 dollar.

Følg markedene med DN Investor

- Anbefalt fra DNtv:

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:

Med denne teknologien håper Samsung å lage tv-ene mer best fargegjengivelse
Samsung sater på kvantepiksler.
01:26
Publisert:

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.