Prisene på oljekontrakter stiger litt torsdag morgen, etter å ha falt med godt over én dollar for andre dag på rad onsdag.

Prisen på kontrakter i nordsjøoljen Brent er omlag en og en kvart dollar lavere per fat enn den var da Oslo Børs stengte onsdag.

Oljeprisene falt i går som følge av voksende amerikanske lagre av petroleumsprodukter, og nyheter om at Libya planlegger å starte opp igjen oljeeksporten fra en havn som lenge har vært stengt, skriver The Wall Street Journal.

Libyske ledere sa at de onsdag planla å skipe ut den første oljelasten på nesten to år fra den viktige oljeterminalen Ras Lanuf.

Brent-kontrakten har ikke sluttet lavere siden 1. september.

- Ganske negativ rapport

USAs lager av råolje falt med 600.000 fat i løpet av uken frem til 9. september, ifølge tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag. Samtidig steg imidlertid lagrene av raffinerte produkter, slik at det totalt sett var en økning på 6 millioner fat i olje og raffinerte produkter.

USAs oljeproduksjon steg med 35.000 fat til 8,5 millioner fat per dag, ifølge EIA.

- Dette var en ganske negativ rapport. Situasjonen i Libya bidrar ikke positivt, og legger ytterligere press på markedet, sier Bob Yawger, futuressjef i Mizuho Securities USA, til WSJ.

Mener etterspørselstallene var positive

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets sier i et kundenotat at EIA-tallene i sum må karakteriseres som ganske nøytrale, med et uventet fall i oljelagrene, men en negativ vekst i lagrene av fyringsolje og andre destillater.

Samtidig sier Kjus at etterspørselstallene fra EIA var positive, til tross for et fall på 1,1 millioner fat per dag, fra foregående ukes meget høye 21,3 millioner fat per dag.

«Hvis vi ser på fire ukers bevegelig gjennomsnitt, er det meget sterke 1,1 millioner fat per dag høyere enn i samme periode i fjor», heter det i DNB Markets-notatet.

Prisene litt opp

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 21 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 1,80 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles torsdag morgen for 43,67 dollar per fat, opp 9 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,32 dollar til 43,58 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 45,14 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, omsettes for 46,06 dollar per fat torsdag morgen, opp 21 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,25 dollar til 45,85 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 47,30 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 11 cent høyere enn onsdag, da kontrakten sluttet ned 1,20 dollar til 45,96 dollar fatet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: