Engie E&P Norge har gjort et olje- og gassfunn i brønn 36/7-4 i utvinningstillatelse 636, seks kilometer nordøst for Gjøa-feltet.

Det opplyser Oljedirektoratet fredag.

Brønnen traff på en gasskolonne på om lag 50 meter og en oljekolonne på 60 meter i Agatformasjonen. Reservoarkvaliteten varierer fra meget god i den øvre delen til god i den nedre delen.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 4,3-11 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.

Rettighetshaverne vil vurdere å knytte funnet opp til eksisterende infrastruktur på Gjøa-feltet.

Brønnen ble formasjonstestet, og viste hovedsakelig meget gode produksjons- og strømningsegenskaper.

Maksimum produksjonsrate var på 1,3 millioner standard kubikkmeter gass pr strømningsdøgn gjennom en 76/64 tommers dyseåpning. Gass/olje-forholdet er rundt 16.000 Sm3/Sm3.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.702 meter under havoverflaten, og den ble avsluttet i Åsgardformasjonen i undre kritt.

Havdypet er 349 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret med boreinnretningen Transocean Arctic.

Engie er operatør og har en eierandel på 30 prosent i lisens, og Idemitsu har 30 prosent. Wellesley Petroleum og Tullow Oil har en eierandel på 20 prosent.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: