Pengene skal videreføre en tiltakspakke for å sikre kompetanse og sysselsetting i en næring som er inne i tøffe tider. De skal inngå i Forskningsrådets program Demo 2020, skriver rådet i en pressemelding. Ekstrabevilgningen på 100 millioner er like stor som tillegget programmet fikk i fjor.

– Disse pengene er viktig for at ny teknologi skal kunne utvikles og tas raskt i bruk på norsk sokkel, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

– Ny teknologi og nye løsninger kan gjøre norsk petroleumsnæring mer energieffektiv og senke produksjonskostnadene.

Lien begrunner de ekstra midlene med at fjorårets pakke var vellykket og noe regjeringen ønsker å gjenta.

– Jeg lurte en stund om vi hadde tatt litt hardt i. Men industrien responderte veldig bra. Dette sikrer verdiskapning, og det sikrer at industrien kan beholde folk i jobb, sier oljeministeren til Stavanger Aftenblad. Han sier to tredeler av pengene havner i Rogaland og Hordaland, som er de fylkene som er hardest rammet av oljenedturen.

 

Les også: Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

Tror flere vil øke boliglånsrenten

Pølsefest hos importør

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.