Offshoreentreprenør Aker Solutions har sikret seg to kontrakter til en verdi av minst 900 millioner kroner fra DEA Norge i forbindelse med gassprosjektet Dvalin, ifølge en melding tirsdag.

- Dvalin er DEAs første felt som operatør i Norge og vi ser frem til å jobbe sammen for maksimere dette feltets fulle potensial på en bærekraftig måte, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i meldingen.

Aker Solutions skal levere undervanns-produksjonssystemer, vedlikehold og ingeniørtjenester.

Bakgrunn: Oligark bygger ut norsk gass og Staten redder gassutbygging dnPlus

Den første leveransen vil skje i første halvdel av 2018 og omfatter et produksjonssystem inkludert fire juletrær og et 15 kilometer langt rørsystem som vil koble feltet opp mot Heidrun-plattformen, fremgår det.

Avtalen omfatter også en femårs rammeavtale for vedlikehold og overvåkning av alle undervanssproduksjonssystemene som levert, som kan forlenges for en ny treårsperiode.

Kontraktene vil bli regnskapsført i fjerde kvartal, opplyser Aker Solutions.

"Størrelsen på rammeavtalen er avhengig av påkrevd arbeid og ordrene vil bli regnskapsført etterhvert som de kommer inn", heter det.

Arbeidet i forbindelse med kontraktene vil primært bli utført fra Norge, og ledet fra Aker Solutions på Fornebu utenfor Oslo. Undervannstrærne vil bli levert fra anlegget i Tranby, manifoldene fra verftet i Egersund, mens rørledningen produsere ved fabrikken i Moss med kontrollsystemer fra Aberdeen, Skottland. Vedlikehold og oppfølgingstjenester vil bli levert fra selskapets service-base på Ågotnes utenfor Bergen.

Dvalin-feltet (tidligere Zidane) vil bli utbyget som et undervannsprosjekt koblet til den nærliggende Heidrun-plattformen i Norskehavet. Gass fra feltet vil bli transportert via Heidrun gjennom gassrørledningen Polarled til Nyhavna-anlegget på øyen Gossen utenfor Molde, før den sendes til det europeiske markedet, opplyses det.

Aker Solutions stiger omkring én prosent til 39,1 kroner per aksje på en positiv Oslo Børs sålangt tirsdag.

Les også: - Det finnes en grense for hvor lav renten kan bli

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: