– Forbrukerrådet er bekymret for hva ytterligere utbygging av både offentlige og private kabler til utlandet vil bety for norske husholdninger, spesielt dersom ikke den miljømessige gevinsten eller de økte kostnadene for forbruker kan rettferdiggjøres på en god måte, sier Finn Myrstad, fagdirektør for digitale tjenester hos Forbrukerrådet, til VG. Han understreker at de ikke har noe imot private kabler, men at de mener forbrukerinteressene ikke må glemmes i disse diskusjonene.

Forrige måned gikk også tidligere informasjonssjef Hogne Hongset i Statoil ut og advarte om at kraftprisene kan bli doblet om det åpnes for flere kraftkabler til utlandet.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mener imidlertid at utenlandshandel med elektrisitet er lønnsomt også for norske forbrukere og viser til kablene som er bygget til Sverige, Danmark og Nederland. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.