Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Konsernsjef Lars Boilesen og ti andre i Operas ledelse sikret seg store gevinster på opsjoner i desember.
Konsernsjef Lars Boilesen og ti andre i Operas ledelse sikret seg store gevinster på opsjoner i desember. les mer

Opera Software

Sikret kjempegevinst før halvering

Aksjonærene i Opera fikk onsdag utradert nær halvparten av sine verdier i selskapet. Toppledelsen solgte for titalls millioner kroner i desember.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Opera-aksjen møtte veggen onsdag, etter at selskapet la frem skuffende kvartalstall og nedjusterte forventnignene til 2015. Først stupte aksjen 30 prosent - så ble det verre. Da handelen stoppet for dagen hadde aksjen falt fra 96,6 kroner til 54 kroner, og aksjonærenes papirformue var blitt seks milliarder kroner mindre.

Konsernsjef Lars Boilesen kommer noe heldigere ut av fallet. 2. desember 2014 meldte Opera at Boilesen og andre primærinnsidere i Opera hadde utøvd nesten en million aksjeopsjoner, og lagt ut ut 664.500 aksjer for salg. Boilesen andel var 400.000 aksjer, som trolig ga ham en opsjonsgevinst på rundt 28 millioner kroner.

Les også: Casher inn nær 30 millioner

- Rart at hele markedet overså dette  

Unngikk store verdifall

Aksjene Boilesen solgte har blitt 13,8 millioner kroner mindre verdt siden 2. desember, dagen han la aksjene ut for salg. For resten av ledelsen som utøvde opsjoner og solgte den dagen, ville verdifallet vært på 9 millioner, hvis de hadde beholdt aksjene. 

5. januar utøvde primærinnsidere ytterligere 250.006 opsjoner i Opera, og av disse ble  43.751 solgt, ifølge en melding fra selskapet. Hadde disse aksjene blitt solgt onsdag ettermiddag ville opsjonsgevinsten blitt kuttet fra 3 til 1,3 millioner kroner.

Etter salget eide Boilesen 300.000 opsjoner, 120.000 bundne aksjer og 10.000 ordinære aksjer i Opera.

Måtte innløse

- Vi har et vindu hvert kvartal, der innsidere har lov til å selge, og dette var siste vinduet der Boilesen kunne innløse opsjonene, som ellers ville utløpt i 2014, sier kommunikasjonsdirektør i Opera, Karin Greve-Isdahl.

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs påpeker at det var elleve ansatte som solgte aksjer samtidig, og at det er lite som tyder på at selskapet mente det forelå innsideinformasjon da aksjene ble solgt.

- Det er såpass lang tilbake i tid, og med det vi vet nå kommer vi ikke til å lage noen sak på dette, sier Eikrem.

Les også:

Analytiker: – Rart at hele markedet overså dette

Opera utfor stupet  

Les også på DN.no

Norske toppbloggere tar 50.000 til 80.000 for å skrive ett innlegg

Da konkurrenten gjorde det samme, ble aksjen halvert. Bare nevner det  

Apple stikker av med nesten alt overskuddet i bransjen  

Finans Opera Software
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.