Oslo Børs var opp på den første handelsdagen etter påske tirsdag.

Børslokomotiver som offshoreentreprenør Aker Solutions, telekomkonsernet Telenor, oppdrettsgiganten Marine Harvest og DNB ledet an i utviklingen, mens oljeselskapet Statoil og riggselskapene Seadrill og Fred. Olsen Energy tynget.

- Historisk billig

Aker Solutions var blant aksjene med best utvikling tirsdag og sluttet opp 6,8 prosent til 100,10 kroner.

Goldman Sachs har satt Aker Solutions på sin «conviction buy»-liste, ifølge TDN Finans.

«Vi ser betydelig oppside i ytterligere restrukturering, og mener aksjen er billig historisk og mot sektoren», skriver Goldman, og ser særlig restrukturering rundt oljefelttjenester og marine eiendeler.

Aker Solutions meldte tirsdag om en allianse med Baker Hughes for samarbeid rundt utvikling av subsea produksjonsteknologi.

Telenor-selskap får milliarder

Telenor var opp 4,46 prosent og dagens nest mest omsatte aksje, etter Statoil, tirsdag.

Det ble i dag kjent at Telenor-deleide VimpelCom har nådd enighet med algeriske myndigheter om Djezzy.

Telenor-deleide VimpelCom får frigjort fire milliarder dollar etter at det er inngått en avtale der Global Telecom Holding (GTH) selger 51
prosent i Orascom Telecom Algérie til det nasjonale algeriske investeringsfondet FNI for 2,64 milliarder dollar, ifølge TDN Finans.

Telenor endte til 133,60 kroner.

Marine Harvest spretter opp

John Fredriksens Marine Harvest var også i godt driv tirsdag. Det gir en kursoppgang på 13,7 prosent den siste måneden, mens hittil i år er aksjen ned nær 2,2 prosent.

Aksjen løftet seg over fem prosent til 72,25 kroner, uten selskapsspesifikke nyheter.
 

Overskridelser senker FOE

Fred. Olsen Energy falt markert etter å ha meldt om en ny kostnadsoverskridelse og førtidig avslutning av en kontrakt med Petrobras.

Selskapet venter nå at kostnadene for klassingen av «Blackford Dolphin» vil bli på 195 millioner dollar fra tidligere estimat på 125 millioner dollar.

Videre ble det opplyst at de har blitt enige med Petrobras om å suspendere operasjonen og kontrakten for «Borgny Dolphin» med effekt fra mai inneværende år.

Fred. Olsen Energy endte ned 6,2 prosent til 184,00 kroner.

 

Kutter Seadrill

Seadrill var også svakt tirsdag og endte ned 2,4 prosent til 196,80 kroner.

Carnegie kutter sitt kursmål på Seadrill fra 220 kroner til 150 kroner og gjentar en salgsanbefaling på aksjen.

Carnegie nedjusterer kursmålet etter å ha redusert estimert dagratenivået for ultradypvannsrigger i 2015 fra 500.000 dollar til 450.000 dollar.
Utnyttelsesgraden i 2015 ventes nå til 92 prosent fra tidligere 94 prosent.

Analytikerne estimerer en tilbudsvekst på elleve prosent i 2014, og en rekordhøy tilgjengelighet av ultradypvannsrigger.

Carnegie-analytikerne anslår at overtilbudet i markedet vil påvirke både dagratene og utnyttelsen, som vil presse estimatene lavere.

Økt opplag vil kunne påvirke positivt, men det ses på som usannsynlig siden Transocean kjemper for å holde opp utnyttelsesgraden og både Transocean og Ocean Rig UDW bestiller nye rigger, mener analytikerne.

Ser Statoil høyere

Nordea Markets høyner kursmålet på Statoil fra 170 til 175 kroner, men gjentar samtidig hold-anbefaling.

Nordea viser til at Statoil-aksjen har gjort det mye bedre enn konkurrentene det seneste halvåret, og at selskapet nå er priset over konkurrentene på multippelbasis, og langt over selskapets historiske multipler.

Det fremgår av oppdateringen at økningen i kursmålet reflekterer en økning i eps-estimatene for 2014 og 2015 på henholdsvis tre og to prosent.

Meglerhuset mener potensialet i aksjen nå er tatt ut, og tror investorene vil fokusere på kontantstrømgenerering, utsiktene i gassmarkedet og tilbakekjøp av egne aksjer fremover.

Statoil endte ned 0,3 prosent til 173,70 kroner, og var dagens mest omsatte aksje for 728 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,93 prosent til 561,13 poeng, omsatt for 4,4 milliarder kroner.

Les også:
Meglerhus jekker opp Yara

- Kina er det mest spennende (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.