Norske Skog fikk et driftsresultat i første kvartal på 84 millioner kroner, mot -283 millioner kroner i samme periode i fjor, skriver TDN Finans.

Det opplyser selskapet torsdag.

- I et utfordrende marked, ser vi en god trend med stabile variable og lavere faste kostnader. Vi er i en bedre kostnadsposisjon i år i forhold til tidligere år på grunn av pågående kostnadsreduserende tiltak samt stordriftsfordeler ved de gjenværende enhetene, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog, i en kommentar.

- Vi tilpasser vår produksjon til markedets behov, og vi har allerede fått gode tilbakemeldinger fra kunder på de første rullene av LWC-papir fra den nylig ombygde Boyer-maskinen, sier han.

Det var ventet et driftsresultat på 53 millioner kroner ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Ebitda i første kvartal ble 153 millioner kroner, mot ventet 228 millioner kroner.

Resultat før skatt ble 15 millioner kroner (-597), mot ventet -82 millioner kroner.

Driftsinntektene var i kvartalet på 2.867 millioner kroner, sammenlignet med 3.534 millioner kroner i samme periode året før, og mot ventet 3.071 millioner kroner.

Økte salgspriser

«Salgsprisene i Europa har økt inn i 2014 som følge av bedre markedsbalanse både for avis- og SC-magasinpapir. Det europeiske markedet for bestrøket papir er svakt», heter det.

Videre opplyses det at konverteringen av avispapirmaskinen i Australia til en maskin for bestrøket magasinpapir vil bidra til økt innenlandsk slag fra andre kvartal.

Selskapet venter at de variable kostnadene for konsernet vil holde seg relativt stabile målt i lokal valuta. De faste kostnadene vil avta som følge av generelle kostnadsreduksjons-programmer.

LES OGSÅ:

Rapport om økologisk mat snart klar

Ekspert: Kun unnskyldning overfor Kina er godt nok

Apple slår forventningene og varsler storstilt aksjekjøp

Facebook med gode kvartalstall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.