Forsikringskonsernet Gjensidige fikk et resultat før skatt på 1,16  milliarder kroner i årets  første kvartal kvartal. På forhånd ventet analytikerne et resultat før skatt på 1,18 millarder kroner kroner, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

- Vi er godt fornøyd med starten på 2014. Resultatene er preget av solid premievekst, god drift og kostnadseffektivitet, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en kommentar.

Solid premievekst

Premieveksten i årets tre første måneder var 10,1 prosent.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 349,1 millioner kroner, opp fra 342,9 millioner kroner året før.

Selskapets combined ratio (sum av skade- og administrasjonskostnader i forhold til premieinntekter) for skadeforsikringsvirksomheten var 92,9 prosent, mot 92,3 prosent. Den var ventet til 91,4. Kostnadsandelen for kvartalet endte på 15,3 prosent, mot 15,7 prosent.

Bedret per aksje

Finansavkastningen for investeringsporteføljen ble 1,3 prosent, mot 0,3 prosent i 2013. Det tilsvarer 762,4 millioner kroner, mot 172,9 ifjor.

Resultat etter skatt ble 923,0 millioner kroner, mot 316,7 millioner kroner året før. Det tilsvarer 1,85 kroner per aksje, mot 0,63 per aksje året før.

Uendret mål

Gjensidige Forsikrings lønnsomhetsmål for skadeforsikringen er uendret, fremgår det av kvartalsrapporten onsdag.

Årlige combined ratio skal over tid ligge i korridoren 90 til 93 prosent.

«Fortsatt kapitaldisiplin og arbeid med optimalisering av balansen vil videreføres gjennom 2014», heter det i rapporten.

Konkurransen i det norske skadeforsikringsmarkedet er sterkt og til dels økende, ikke minst fra etablerte finansaktører som i økt grad satser på skadeforsikring, ifølge rapporten.

«Konsernet har betydelig kapitalbuffere, både i forhold til interne risikomodeller, legale kapitaldekninger samt målsatt rating. Styret vurderer konsernets kapitalsituasjon og soliditet som god», heter det.

Videre pekes det på at det fortsatt er usikkerhet knyttet til de endrede rammebetingelser for finansbransjen internasjonalt og i Norge. Solvens II-regelverket ventes implementert i Norge i 2016.

Følg Gjensidige-aksjen her.