Evry inngikk tirsdag en endelig avtale med DNB om leveranse av IT-tjenester, opplyses it-konsernet i en børsmelding.

  Avtalen har en samlet verdi på 2,7 milliarder kroner, melder selskapet.  Dette inkluderer omsetning i to avtaler som allerede er gjort kjent gjennom to børsmeldinger i høst.

- Dette var intensjonsavtaler, men nå melder vi altså at endelig avtale er inngått, sier kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til DN.

Mistet avtale

Evry har det siste året snudd hver stein for å rydde opp etter flere krasj i banksystemene – særlig etter at mer enn hundre tusen norske bankkunder opplevde korttrøbbel midt i påskehandelen i 2011.

I høst mottok selskapet et varsel fra DNB om at hoveddelen av driftsavtalen for konsernets IT-systemer planlegges videreført til en annen leverandør- indiske HCL Technologies.

Den eksisterende rammeavtalen ble riktignok forlenget til utgangen av 2016, og det er denne perioden som omfattes av tirsdagens avtale.

Stormaskindrift

I tillegg gjelder den nye avtalen driften av DNBs stormaskiner.

I desember ifjor ble det kjent at Evry får avtalen, som blant annet innebærer drift av betalingsløsningene og har en kontraktsverdi på 900 millioner kroner for en periode på 5 år.

- Avtalen om stormaskiner er veldig viktig for oss, og det har vært viktig for oss å få på plass den endelige avtalen, fastslår kommunikasjonssjef Remman.

- Befester ledende posisjon

Tirsdagens avtale er inngått med virkning fra 1. april 2014 og løper til og med 31. mars 2019.

- Gjennom denne avtalen med DNB befester Evry sin ledende posisjon i det nordiske markedet for stormaskintjenester. Evry blir en av to hovedleverandører av driftstjenester til DNB, og banken forblir en av Evrys største kunder, heter det i tirsdagens melding fra Evry.

DNB viser i sin melding til at valget av Evry som leverandør av driftstjenester for kjernesystemer på stormaskin ble kjent før jul i fjor.

- Målet med denne prosessen har vært å få på plass avtaler som sikrer stabil og effektiv drift, slik at kundene våre hver dag skal få en god opplevelse når de bruker banken, sier konserndirektør Liv Fiksdahl i DNB i en kommentar.

Les også:
Kvitter seg spansk eiendom for 32 mrd.
- Boligbyggingen vil bli en brems for økonomien
Flyttesmell for høyskole (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.