Telenor var blant aksjene som falt tirsdag på en negativ Oslo Børs. Royal Caribbean Cruises (RCCL)og Odfjell Drilling var blant aksjene som steg.

Uro i Thaland

Telenors datterselskap i Thailand, Dtac, endte ned 0,4 prosent tirsdag.

Regjeringshæren i Thailand har innført unntakstilstand, men understreker samtidig at det ikke er snakk om et militærkupp.

Odfjell drilling med kontraktsforlengelse

Odfjell Drilling var blant aksjene som steg på Oslo Børs tirsdag etter at selskapet meldte om en forlengelse av kontrakten med BP for «Deepsea Stavanger» med ventet varighet på 13 måneder til en verdi av rundt 210 millioner dollar.

Etter kontraktnyheten ble kjent høynet Nordea Markets kursmålet på Odfjell Drilling fra 48 til 52 kroner og gjentok en sterk kjøpsanbefaling.

«Den avtalte dagraten var betydelig høyere enn anslaget vårt på 425.000 dollar», heter det i Nordeas oppdatering.

Som følge av dette oppjusterer meglerhuset eps-estimatene sine for 2015 og 2016, med 19 og 2 prosent, henholdsvis.

Nordea holder Odfjell Drilling som sin foretrukne aksje i sektoren, og fremhever sannsynlige kontraktsforlengelser for «Deepsea Metro 1» og «Deepsea Metro 2» som triggere for aksjekursen fremover.

Odfjell Drilling sluttet opp 1,2 prosent til 34,00 kroner, omsatt for 8 millioner kroner.

Endrer utsikter for RCCL

Standard & Poor's endrer utsiktene i byråets BB-kredittrating på Royal Caribbean Cruises (RCCL) fra «stable» til «positive», ifølge en melding fra byrået mandag kveld.

S&P venter bedre drift for RCCL i løpet av det kommende året. De endrede utsiktene reflekterer også forventninger om at RCCL vil bedre gjeld-til-ebitda-forholdet til under 4,5 ganger, midler fra driften mot gjeld til rundt 20 prosent og en ebitda-dekning mot renter til over seks ganger innen utgangen av 2015.

RCCL sluttet opp 1,6 prosent til 312,90 kroner, omsatt for 87 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,45 prosent til 591,75 poeng, omsatt for 2,7 milliarder kroner.

Les også:
Kvitter seg spansk eiendom for 32 mrd.
- Boligbyggingen vil bli en brems for økonomien
Flyttesmell for høyskole (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.