Seadrill var blant aksjene som steg markert på Oslo Børs onsdag etter at selskapet kansellerte planene om å utstede et konvertibelt obligasjonslån.

Selskapet meldte natt til onsdag at selskapet kansellerer det konvertible obligasjonslånet på en milliard dollar med forfall 2019 som følge av aksjekursutviklingen. Seadrill-aksjen sluttet tirsdag ned 5,4 prosent på Oslo Børs tirsdag etter at selskapet hadde kunngjort planene om å utstede det konvertible obligasjonslånet.

«Til tross for at ordreboken var dekket, førte den ugunstige kursutviklingen til en ikke-attraktive konverteringskurs for utstedelsen», skriver Seadrill.

Ikke finansieringsbehov

Til TDN Finans sier finansdirektør Rune Magnus Lundetræ i Seadrill at selskapet ikke har behov for finansiering på kort og mellomlang sikt og valgte derfor å trekke det konvertible obligasjonslånet.

- Kursen falt vesentlig mye mer enn vi hadde forutsatt og da ble det en rett frem beslutning. Vi hadde trodd det ble mer stabilisering da det amerikanske markedet åpnet, men det skjedde aldri. Da fikk vi ikke den muligheten vi så, sier Lundetræ til TDN Finans.

Ifølge ham har ikke Seadrill et behov for finansiering på kort og mellomlang sikt.

- Vi er finansiert lang ut i 2015, sier Lundetræ til TDN Finans.

Seadrill steg 1,2 prosent til 235,50 kroner pr aksje, omsatt for 941 millioner kroner på Oslo Børs onsdag.

Betydelig fall

Fred. Olsen Energy-aksjen falt betydelig onsdag tynget av at en melding fra Providence Resources, hvor det fremgikk at en «Blackford Dolphin»-kontrakt var terminert

Finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe i Fred. Olsen Energy opplyste TDN Finans onsdag at semirigg «Blackford Dolphin» forlot verftet i slutten av juni, og har startet kontrakten med MPX North Sea i henhold til den reviderte planen.

-Jeg kan bekrefte at riggen gikk fra verftet i slutten av juni og startet kontrakten med MPX 1. juli. Dette er i henhold til den seneste reviderte kommunikasjonen fra oss i mai-presentasjonen, sier han.

Han ønsker imidlertid ikke å kommentere på kontrakttermineringen til Cairn Energys datterselskap Capricorn Ireland, som er partner til Providence Resources.

- Det er jo korrekt det Providence uttaler når de skriver at det har vært betydelige forsinkelser, men forsinkelsene er ikke noe nytt fra vår forrige kommunikasjon på dette emnet, sier finansdirektøren til TDN Finans.

Nedgraderer

Providence er deleier på lisensen, mens Capricorn er operatør. Moe legger til at MPX-kontrakten for øvrig var først i køen og at Capricorn-kontrakten opprinnelig kom etter den.

Nordea Markets nedgraderer sin anbefaling av Fred. Olsen Energy fra salg til en sterk salgsanbefaling. Kursmålet reduseres fra 145 kroner til 125 kroner, det fremgikk av en oppdatering fra Nordea Markets onsdag.

Nordea Markets estimerer en ebitda for Fred. Olsen Energy på 94 millioner dollar for andre kvartal, ned åtte prosent fra forrige kvartal.

«Vårt nye kursmål på 125 kroner er justert for utbytter og representerer fortsatt en rabatt på 20 prosent sammenlignet med vår diskontert kontantstrøm-modell. Dette er fordi vi fortsetter å se det som sannsynlig med flere negative nyheter og en inntjeningsrisiko relatert til klassingen av selskapets fartøy», skriver meglerhuset. Fred. Olsen Energy rapporterer resultat for andre kvartal 11. juli.

Fred. Olsen Energy sluttet ned 7,7 prosent til 155,00 kroner, omsatt for 82 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,06 prosent til 619,90 poeng, omsatt for 3,3 milliarder kroner.

Moderat fall i oljepris

Et fat nordsjøolje kostet 108,48 dollar ved stengetid onsdag, omtrent det samme som om morgenen, men cirka trekvart dollar lavere enn kvelden før. Amerikansk lettolje falt noe mer i løpet av dagen og ble til slutt omsatt for 102,63 dollar fatet.

På kontinentet gikk både DAX-indeksen i Frankfurt og CAC 40 i Paris opp 0,3 prosent, mens FTSE 100 på den andre siden av Den engelske kanal gikk ned like mye.

 

LES OGSÅ: Kripos inn i jakten på dataangripere

- Private eiere vil være minst like gode som staten

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.