Selv om DNO fikk en tøff dag på børsen gikk det bedre for Statoil og flere av de andre mest omsatte aksjene.

Mandag var ventet å bli en stille dag på børsen, og det var også tilfellet hvis man så vekk fra den spente utviklingen i Nord-Irak og dermed DNO International-aksjen.

Kontrollerer oljefelt

Opprørere fra IS (den islamske stat) tok i helgen kontroll over to oljefelt og enkelte hovedsakelig kurdiske byer i det nordlige Irak, men kurderne hevder fortsatt å ha kontrollen over den viktige Mosuldammen.

Det skriver Bloomberg News søndag.

Ken Hasegawa, sjef for energihandel i Newedge i Tokyo, sier til nyhetsnettstedet at han til tross for dette ikke er bekymret for oljeforsyningen.

Aksjonærene vek likevel unna DNO-aksjen, som i løpet av dagen falt hele ti prosent til 18,90 kroner per aksje. Aksjen ble også dagens nest mest omsatte etter at aksjer verdt 327 millioner kroner byttet hender.

Stille

Mandag var det ingen kvartalsresultater, de kommer først senere i uken.

Chevron gjør fremgang i prosessen av salget av sin minoritetsandel i Draugenlisensen i Norskehavet. Norske Shell er operatør på Draugen, med Petoro som minoritetslisensholder, sammen med Chevron.

JP Morgan høyner sitt kursmål på Norsk Hydro fra 31,50 til 40 kroner på betydelig bedre utsikter for aluminiumsmarkedet i 2015. Estimatet for resultat per aksje oppjusteres med 115 prosent for 2015 og 98 prosent for 2016.

Norsk Hydro endte opp 0,03 prosent omsatt for 246 millioner kroner etter å ha vært opp mer enn prosenten tidligere på dagen.

Møbelprodusenten Ekornes kunngjorde på sin side oppkjøpet av konkurrenten IMG, Internasjonal Møbel Gruppe, for 400 millioner kroner mandag morgen.

Aksjen steg etterhvert 1,91 prosent til 80 kroner, omsatt for drøyt 1,1 millioner kroner.

Oljeprisen øker

Nordsjøolje med salg i september, ligger på 105,10 dollar per fat mandag ettermiddag,  omtrent det samme som ved handelens begynnelse mandag morgen. Det er opp 26 cent fra fredag, da kontrakten falt 1,18 dollar til 104,84 dollar per fat.

Statoil-aksjen steg 0,94 prosent til 181,90 kroner mandag morgen.

Ved handelsdagens slutt var hovedindeksen opp 0,31 prosent til 608,04 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.