Tidligere gründer i Renewable Energy Corp (Rec), Alf Bjørseth (72), står bak når solenergiselskapet Scatec Solar når melder sine børsambisjoner.

Ifølge en melding tirdag bekrefter selskapet sin intensjon om å søke børsnotering på Oslo Børs, ifølge en melding tirsdag.

- Den planlagte noteringen av Scatec Solar markerer begynnelsen på en ny og spennende fase for selskapet. Vi er svært optimisitske om de fremtidige vekstutsiktene og ser frem til å ønske nye aksjonærer velkommen ombord, sier styreleder John Andersen jr. i en kommentar.

Hensikten med noteringen er å øke selskapets tilgang til kapital og hente egenkapital for å støtte videre vekst, heter det.

Alf Bjørseth solgte seg ut av Rec i forbindelse med børsnoteringen av selskapet i 2006. Det innbrakte ham nærmere 950 millioner kroner.

Bakgrunn: - Det gjelder å være tålmodig, stå på og ikke la seg knekke

Bjørseth har siden investert pengene blant annet i Scatec, som han så har lastet opp med tidligere Rec-topper.

Styreleder John Andersen jr. er tidligere Rec-driftsdirektør, finansdirektør Mikkel Tørud er tidligere Rec-investorkontakt og driftsdirektør Terje Pilskog var før utviklingsdirektør i Tyskland for den tidligere solenergikjempen.

Scatec Solar eies med 62,5 prosent av Bjørseth med familie. Det japanske meglerhuset Itochu eier resterende 37,5 prosent.

ABG Sundal Collier og Carnegie skal være tilretteleggere.

Les også:
Orkla dobler i Baltikum
Texas-dom løfter DNO
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.