Investorene var sultne på aksjer også i dag. Som dagen før begynte handelen friskt tirsdag, og den brede S&P500-indeksen suste rett over milepælen på 2000 poeng.

I dag var det blant annet positive nøkkeltall som fikk investorene til å sette pengene sine i aksjer.

Fart i investeringene

Statistikk viste at ordreinngangen for varige goder i USA steg hele 22,6 prosent i juli. Det var ventet en vekst på 8,0 prosent.

Uten transport falt ordreinngangen 0,8 prosent. Det er blant annet rekordmange flybestillinger hos Boeing som forklarer den kraftige veksten i ordreinngangsstatistikken. Bestillinger av biler og små lastebiler økte også bra denne måneden, en vekst på 10,2 prosent ifølge Marketwatch.

Dyrere boliger

Fersk boligstatistikk viser at prisene på boliger øker, men noe mindre enn ventet.

 S&P/Case-Shiller-boligprisindeksen måler prisene i 20 storbyområder i USA, og prisene steg 8,1 prosent i juni, sammenlignet med juni i fjor. Det var ventet en oppgang på 8,30 prosent, ifølge Bloomberg News.

 

Optimistiske forbrukere

Etter børsåpning kom tallene for forbrukerforventninger (consumer confidence). De viser at forbrukerne er  mer tilfredse enn analytikerne ventet. Indeksen var på var 92,4 i august. Dette viser tall fra The Conference Board, offentliggjort tirsdag, melder Bloomberg News.

 

På forhånd var det ventet en indeks på 89,0, ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News. Det melder TDN Finans.

 

Buffett med på Burger King-oppkjøp

Burger King kjøper det kanadiske selskapet Tim Hortons, og flytter skattegrunnlaget sitt til Canada. Burger King-aksjen steg over 20 prosent mandag, men falt over fire prosent tirsdag.

- Vi venter ikke at det vil være betydelige skattebesparelser. Denne transaksjonen handler ikke om å spare skatte, men om vekst, sa Daniel Schwartz, administrerende direktør i Burger King, til CNN Money.

Warren Buffett er en av dem som vil ha sin del av kaken. 

Les: Wall Street Journal: Warren Buffett investerer i skatteflytting for burgergigant

 

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.