–Starten på høsten har vært veldig bra. Hvis objektene er riktig priset blir de solgt med én gang. Flere av eiendommene vi har solgt nå går 100.000–300.000 over takst, sier eiendomsmegler Christian Haatuft hos Eiendomsmegler 1 Geilo.

Meglerkontoret solgte 21 eiendommer og omsatte for 60 millioner kroner i august i år, mot 12 eiendommer med en samlet omsetning på 25 millioner kroner samme måned ifjor.

«Et godt tegn»

– Det er flere kjøpere på de gode objektene. De dyre må fremdeles litt ned i pris før de blir solgt, men det er et marked for disse også. De som skal kjøpe dyre eiendommer i dag vil nok fremdeles føle at de gjør en god handel – og det gjør de nå, sier Haatuft.

– Hvordan vet du det?

– Fordi det er dyrere å bygge tilsvarende nytt i dag. Men jeg kan først svare på om det var en god handel, når den eventuelt er solgt igjen.

Flere eiendommer kommer ut igjen med lavere pris enn de hadde før de tok sommerferie.

– En eiendom som lå ute for 10,1 millioner kroner før sommeren, ble lagt ut igjen til 8,1 nå, og ble solgt for 8,3 millioner kroner, sier Haatuft.

– Jeg må vel absolutt si at flere selgere har fått en realitetsopplevelse. Samtidig ser vi at det er mange som vil til fjells. Jeg tror en god, varm sommer løfter fjellhyttemarkedet også. Mange har vært rundt i Norge i sommer og sett at dette er et fantastisk ferieland.

Haatuft har spådd flatt fjellhyttemarked de siste årene.

– Men denne sesongen ser jeg for meg at det blir litt bedre enn flatt. Vi har hatt relativt mange objekter hvor det har vært mange om beinet, og det er jo et godt tegn. Samtidig er de litt mer edruelig enn i 2007, og stopper i tide.

«Lett å selge»

Med utsikt mot Gaustatoppen og kort vei til langrenns- og alpinløyper synes eiendomsmegler Bente Stubberud i DNB Eiendom at hun har hatt et lett jobb når hun har solgt unna 81 leiligheter i prosjektet Gaustatoppen Lodge de siste årene. Fem bygg med 15 leiligheter er satt opp et steinkast unna Gaustatoppen høyfjellshotell. Her er alt utsolgt.

Et siste bygg ble påbegynt i sommer, og så langt er seks av femten leiligheter solgt her.

– Jeg synes jeg har vært heldig med prosjektet. Det har vært lett å selge. Det er mange familier fra telemarksbygdene som har falt for leilighetene, sier Stubberud. Leilighetene koster mellom tre og fem millioner kroner.

Stubberud har også solgt tomter på Mosetertoppen på Hafjell i vinter og sommer. Tomtene ble lagt ut rett før påske, og så langt har det vært bra salg, ifølge megleren.

– Jeg har solgt utrolig mye. Det er mange som ønsker å bygge selv, sier Stubberud.

«Kanonstart»

– Salget i august har vært bra, og jeg tror prisene begynner å ta seg litt opp igjen, sier eiendomsmegler Morten Høegh i Sem og Johnsen, som lenge har formidlet fritidsboliger på Norefjell.

11,5 MILL. Eiendomsmegler Morten Høegh i Sem & Johnsen solgte en leilighet til 11, 5 millioner kroner i Norefjelltunet.
11,5 MILL. Eiendomsmegler Morten Høegh i Sem & Johnsen solgte en leilighet til 11, 5 millioner kroner i Norefjelltunet. (Foto: Kristine Nyborg)
Ifølge Høegh er visningene godt besøkt om dagen, og det er i tillegg en del privatvisninger.

– Tidligere i sommer har jeg solgt eiendommer på Norefjell for 11 og 7,5 millioner kroner, og det ble solgt en del i august. Så det har vært en kanonstart for salget av fjelleiendommer denne sesongen. Jeg er egentlig litt overrasket over at det skjer såpass mye på relativt kort tid, sier han.

Ifølge Høegh ligger det som blir solgt generelt i klassen tre til fem millioner kroner.

Han medgir likevel at prisene ennå ikke har tatt igjen toppnivået fra 2006–2007.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.