Oslo Børs er i negativt terreng mandag, der John Fredriksens riggselskap Seadrill leder tynger.

Aksjen var ned omlag seks prosent på Wall Street fredag etter tiltakende usikkerhet rundt selskapets avtaler i Russland.

Seadrill er ned 0,60 prosent til 193,50 kroner.

Afrikansk storavtale

Det lille olje- og gasselskapet Wentworth Resources stiger imidlertid over 17 prosent.

Selskapet, som er innrettet mot letevirksomhet i øst-afrika, melder mandag å ha inngåtte en langtidskontrakt for gass fra feltene Mnazi Bay og Msimbati i Tanzania med statsoljeselskapet TPDC.

Kontrakten innebærer at selskapet og partnere på feltet skal tilby inntil 80 millioner kubikkfot gass per dag til rørledningsprosjektet de første åtte månedene.

Det er en opsjon på å utvide leveransen til 130 millioner kubikkfot gass per dag over en periode på 17 år.

Leveransene er ventet å starte i perioden rundt 22. januar til 22. april 2015 med fastpris på rundt 3,07 dollar per tusen kubikkfot, ifølge TDN Finans.

Wentworth stiger 17,09 prosent til 5,07 kroner. Det verdsetter selskapet til 786 millioner kroner.

Aker Wayfarer får kontrakt

Offshoreentreprenørselskapet Aker Solutions er lite endret etter å ha meldt om storkontrakt for det omstridte offshore-fartøyet "Aker Wayfarer".

Kontrakten har en verdi på 465 millioner dollar, og har en opsjon på forlengelse på fem år.

Aker Wayfarer er en del av virksomhetsområdet Aker Oilfield Services, som blir en del av det nye selskapet "Akastor" etter at Aker Solutions splittes i slutten av september.

Aker Solutions er ned 0,73 prosent til 88,15 kroner.

Kjøper laks i Chile

Oppdrettsgiganten Marine Harvest får fornyet oppmerksomhet etter å ha kjøpt konkursboet til oppdettsselskapet Acuinova i Chile for 120 millioner dollar.

Den chilenske virksomheten har en kapasitet til å produsere 40.000 tonn i slaktevekt på per år, og inkludere et klekkeri og en smoltfabrikk.

Marine Harvest er nær uendret til 85,55 kroner.

Rentefokus

På makrokalenderen står den norske handelsbalansen for august klokken 10.00, samt handelsbalansen for eurosonen i juli klokken 11.00 Litt senere får vi aktivitetsindikatoren Empire Manufacturing for delstaten New York i september klokken 14.30, deretter industriproduskjonen i USA klokken 15.15.

Markedets øyne er ellers rettet mot rentemøte i Den amerikanske sentralbanken (Fed) onsdag, mens rentemøte her hjemme holdes torsdag. Av andre begivenheter stemmer skottene over sin uavhengighet fra Storbritannia.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,57 prosent til 610,37 poeng.

Les også:
Asia i dag: Kritiske høstuker for Kina
Svake Kina-tall svekker oljeprisen  
Kan heve renten raskere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.