Riggselskapet Odfjell Drilling nedgraderes fra nøytral- til salgsanbefaling av Goldman Sachs. Meglerhuset kutter også kursmålet fra 30,60 til 23,00 kroner.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset datert 25. september, der også riggkjempen Seadrill kuttes til salg.

«Vi tror det kan komme skuffende resultater i et tøffere driftsmiljø, drevet av redusert visibilitet, ettersom Odfjell har tre rigger som går av kontrakt i 2015», heter det.

Les også: Goldman Sachs kutter Seadrill til selg

Til tross for at aksjen er ned nesten 30 prosent i år, mener Goldman-analytikerne at aksjen har ytterligere nedside, drevet av et stadig svakere riggmarked, svakere drift og riggutnyttelsesgrad.

Meglerhuset kutter sine dagrateanslag for sjette generasjon flyterigger som går av kontrakt i disse dager til 430.000 dollar i 2015/16 og 450.000 dollar for 2017, fra tidligere 500.000 dollar, og tar ned sine utnyttelsesestimater.

Odfjell Drilling-aksjen er ned 2,9 prosent til 26,70 kroner, på lavt volum på Oslo Børs. John Fredriksens Seadrill er ned 1,5 prosent til 170,90 kroner.

Les også:
Brandtzæg fortsetter som toppsjef i Hydro  
Mohn øker kraftig i børstaper (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.