Rec Gruppen har gjort en endring i leveringsavtalen med Solarcity.

Solcelleprodusenten Rec Solar meldte i juni 2014 om en kontrakt med Solarcity for kjøp av solpaneler for minst 100 megawatt (mw) med opsjon på inntil 240 mw over en tolvmåneders periode.

I den endrede OEM-avtalen er Solarcity ventet å kjøpe 220 megawatt av RECs «Peak Energy»-solpaneler til en fast pris, opplyses det i fredagens melding.

Solpanelene vil leveres fra slutten av tredje kvartal til fjerde kvartal 2015.

- Vår opprinnelige kontrakt for levering av solpaneler til Solarcity ba om et minimum på 100 mw med en opsjon på opptil 240 mw gjennom året, den raske økningen av volumet demonstrerer den suksessfulle starten på forholdet mellom selskapene, sier konserndirektør og sjef for den amerikanske virksomheten, Arndt E. Lutz, i Rec Group i en kommentar.

Den endrede SolarCity-avtalen er den seneste i Recs rekke av store panelleveranseavtaler for amerikanske markedet.

Rec har inngått avtaler for 385 mw i USA innen områdene «residential», «commercial» og «utility», hvor 313 mw ventes levert i 2015. Dette utgjør 26 prosent av Recs ventede produksjon på 1,2 gw neste år.

Les også:
Hans «ukelønn» er Erna Solbergs månedslønn
Asia i dag: Fryktens fredag
- Tall som lett kan latterliggjøres i norsk offentlighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.