Børsen var ikke et sted for de lettskremte onsdag. På det verste var de amerikanske børsene ned over to prosent, og ifølge CNN Money er nå gevinsten børsene hadde opparbeidet seg i år gruset.

På Wall Street var det nok en dag med store bevegelser. I oktober har det vært mange slike dager med endringer på over en prosent.

- Markedet er på vei fra frykt til panikk. Vi er på vei mot bunnen i markedskorreksjonen. Vi er der nok ikke enda, men det vi ser nå av panikk og heftig salg er et nødvendig forløp før bunnen, sier porteføljeforvalter Gene Peroni i Advisors Asset Management Inc. til Bloomberg.

Mye som bekymrer

Volatiliteten i markedet er høy, og fryktindeksen Vix har steget den siste tiden. Den er nå på høyeste nivå siden sommeren 2012. Interessen for obligasjoner har også økt, og renten på amerikanske obligasjoner med ti års løpetid falt under to prosent i dag. Det er første gang siden juni 2013 at renten på disse obligasjonene har vært så lave.

Markedene preges blant annet av usikkerhet om hvor ille det står til i eurosonen. Ebola-epidemien skaper også bekymring.

- Bekymringene rundt Ebola øker, empire manufacturing og detaljhandelstallene var ganske svake, og i tillegg har noen av kvartalsresultatene skuffet, sier Matt Haley, aksjestrateg i Miller Tabak & Co LLC til Bloomberg.

Kraftig forverring for bedrifter i New York

Situasjonen for amerikanske bedrifter er også tøff.

Detaljhandelen falt i september, og det var også nedgang i empire manufacturing-indeksen denne måneden.

Indeksen, som måler forventningene til innkjøpssjefene i staten New York, var ned til 6,17 i oktober fra 27,54 måneden før, mot ventet 20,25, ifølge TDN Finans.

Nedgangen fra september var den nest   største endringen fra måned til måned som er registrert i denne undersøkelsen.

Detaljhandelen eksklusive biler i USA var ned 0,2 prosent på månedsbasis i september mot ventet +0,2 prosent.

- Økonomien er kanskje ikke så sterk som alle trodde, sier Bruce Bittles, sjefstrateg for investeringer i RW Baird & Co. til Bloomberg.

- Bekymringen er at svakhetene i Europa og Asia blir eksportert til USA slik at økonomien vår påvirkes negativt, sier Bittles.

Ingen applaus for Google-lanseringer

Google la frem den nyeste versjonen av operativsystemet sitt onsdag kveld, og selskapet lanserte også en smartelefon, et nettbrett og en dekoder.

Markedet sendte like fullt aksjen ned over en prosent.

Les: Google byr på godteri

De amerikanske nøkkelindeksene ved stengetid:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.