Oslo Børs åpner opp mandag, etter positiv utvikling i USA etter stengetid fredag.

Oljeprisen er også noe høyere enn ved stengetid på Oslo Børs før helgen.

Mandag melder Statoil at selskapet ser samlede investeringer på 170-220 milliarder kroner ved full utbygging av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, avhengig av fremtidige valg av kapasitet og tekniske løsninger. Første produksjon er planlagt til slutten av 2019.

- De har veldig press fra politikere om å gi beskjed om at de ikke kutter alle investeringer i Norge. Slik jeg ser det, er det heller kommunikasjon mot politikerne og det norske samfunn enn noe annet, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til TDN Finans.

Han understreker imidlertid at det at Statoil sier at norske leverandører vil kunne få tildelt store deler av kontraktene for Johan Sverdrup kan støtte opp Kværner-aksjen i dag.

Kværner løfter seg 0,8 prosent til 9 kroner aksjen.

Statoil opprettholder at daglig produksjon ved full utbygging vil ligge på 550.000-650.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Et foreløpig anslag viser at den samlede produksjonsinntekten kan bli 1.350 milliarder kroner over 50 år. Av dette vil selskapsskatt alene kunne gi staten 670 milliarder i direkte inntekter, skriver Statoil.

- Det eneste som var nytt var kommunikasjonen rundt forventing til de totale driftsinvesteringene på prosjektet, men dette var omtrent dette som var lagt til grunn i forkant, sier Olaisen.

Statoil-aksjen er opp 0,65 prosent til 154 kroner.

Det norske oljeselskap melder at Total har gjort funn i 34/6-3 A, funnet estimeres nå til seks til 14 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje, dette tilsvarer 40 til 90 millioner fat oljeekvivalenter.

Ifølge oljedirektoratet var det estimert seks millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje før avgrensningsbrønnen.

Det norske oljeselskap har en eierandel på 10 prosent av funnet.

Gassrederiet Höegh LNG er blitt tildelt en FSRU-kontrakt av Sociedad Portuaria El Cayao (SPEC) i Colombia med 20 års varighet, og med et ventet gjennomsnittlig ebitda-bidrag på 40-45 millioner dollar per år, det opplyses i en melding mandag.

SPEC har opsjon til å redusere kontraktlengden med fem, ti eller 15 år.

Selskapet vil bruke sin eneste ledige FSRU, som for øyeblikket er under bygging, og kontrakten har ventet oppstart i midten av 2016, betinget at SPEC får på plass de nødvendige miljølisensene.

Et fat nordsjøolje brent for levering i desember ligger på 85,68 dollar mandag morgen, ned 18 cent fra forrige handledag, da kontrakten sluttet ned 38 cent til 85,86 dollar per fat. Ved stengetid for Oslo Børs fredag, lå prisen på rundt 85,49 dollar per fat.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,41 prosent til 587,68 poeng.

Les også:
Statoil varsler superlønnsomhet fra gigantfelt
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.