Rec Silicon leverte resultater tirsdag morgen som er bedre enn ventet, og melder samtidig at de venter et balansert marked for solkvalitets silisium i resten av 2014.

Rec Silicon melder også at selskapet har inngått en ikke-bindende avtale med IDEA Polysilicon for potensiell utvikling av en silisiumfabrikk i Saudi-Arabia med kapasitet på 20.000 tonn.

Prosjektutviklingen ventes å ta 18 måneder, og en investeringsbeslutning kan bli tatt i 2016.

Rec Silicon gjentar i kvartalsrapporten at de har driftsmessige investeringer  (capex) på rundt 25 millioner dollar i 2014. I tillegg kommer 15 millioner dollar for kapasitetsutbyggingen ved fabrikken i Moses Lake, Washington.

Potensial for sterkt marked

I kvartalsrapporten kommer det frem at Rec Silicon noterer seg at solinstalleringer i Kina utviklet seg saktere enn ventet i tredje kvartal, som følge av mer fokus på desentralisert kraftproduksjon.

Usikkerhet assosiert til amerikanske antidumping-tiltak kan forstyrre markedet frem til en løsning eller en vei rundt tiltakene finnes, ifølge selskapet.

I tillegg har kinesiske myndigheters fokus på desentralisert kraftproduksjon ført til at Kina kanskje ikke har nok tid til å nå installasjonsmålene som er satt innen utgangen av 2014.

Rec Silicon mener dette indikerer et potensielt sterkt marked ved utgangen av 2014, og mulighet for et vedvarende sterkt marked inn i 2015.

«Bedre etterspørsel i fjerde kvartal ventes å resultere i økte salgsvolumer sammenlignet med tredje kvartal, og flate lagernivåer», heter det i rapporten.

Ifølge tredjepartsindekser indikeres prisene å være flate til moderat opp ut året.

Bedre resultater enn ventet

I tredje kvartal landet selskapet et driftsresultat (justert ebitda) på 45 millioner dollar, mot seks millioner dollar i samme periode i fjor.

Det var ventet at driftsresultatet ville ende på 41 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Noe lavere inntekter

Driftsinntektene er imidlertid noe lavere enn ventet. Rec Silicon fikk driftsinntekter i kvartalet på 127 millioner dollar, mot ventet 138 millioner. I samme periode ifjor var driftsinntektene på 119 millioner dollar.

Rapportert ebitda var 146 millioner dollar, og inkluderer 101 millioner dollar i gevinst relatert til JVet i Kina.

Selskapet fikk et nettoresultat på 119 millioner dollar i kvartalet, mot -270 millioner dollar i samme periode året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.