Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Peter Warren opplever at selskapet som bærer hans navn inngår et forlik i en sak fra WarrenWicklund-tiden. Foto: Johannes Worsøe Berg
Peter Warren opplever at selskapet som bærer hans navn inngår et forlik i en sak fra WarrenWicklund-tiden. Foto: Johannes Worsøe Berg les mer

Kapitalforvaltning

Warren inngår forlik

Kvinne i 50-årene ville ha investeringer omgjort etter tap.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En kvinne i 50-årene saksøkte tidligere i år Warren Capital for uaktsom rådgivning etter feilslåtte investeringer.

Nå har partene inngått et utenomrettslig forlik.

Advokat Jon-Andreas Lange i Forbrukeradvokaten, som representerer kvinnen, ønsker ikke å kommentere detaljene i forliket, som kom i stand 17. november.

Jon Andreas Lange, Forbrukeradvokaten.
- Jeg kan ikke si annet enn at jeg kan bekrefte at det er inngått forlik mellom partene, og at vi i felles prosesskriv har begjært heving av saken, sier Lange til Dagens Næringsliv.

Kvinnens inngang til Warren-systemet var gjennom det som da het WarrenWicklund Asset Management, fra 2008 like frem til 2011.

Midlene ble investert i eiendomsutvikling i Dubai gjennom Dubai Real Development Holding AS, forvaltet av Colliers International, og i finansselskapet Nordic Financials AS.

Lange har tidligere anslått at rundt én million kroner av verdiene er tapt. Det reelle tapet til kunden har imidlertid blitt redusert som følge av mottatte utbytter over perioden, påpeker advokaten i dag.

Da DN var i kontakt med advokaten i september mente han at Warren Capital hadde gjort seg skyldig i flere brudd på verdipapirhandellovgivningen. Kvinnen krevde derfor investeringene gjort ugyldig og tapene erstattet.

Warren Capital

Forvaltningsselskap med investeringsselskaper og institusjoner på kundelisten.

Del av Warren Gruppen, som ble etablert i 2002 av Peter Warren, med blant annet bilfamilien Møller og Stein Erik Hagen på eiersiden.

Peter Warren var investeringsdirektør i Warren Capital og eide 8,9 prosent av morsselskapet Warren as, før han lot seg fullstendig vanne ut i sommerens kriseemisjon. Etter det DN erfarer er han i dag ute av selskapet.

Warren Capital fikk konsesjonen inndratt i juni 2014. Driften ble deretter fusjonert med et annet Warren-selskap, NEF Kapitalforvaltning.

Vis mer

Hovedforhandlingen i saken var satt til 1.-3. desember. Selskapet hadde forut for forliket avvist ethvert ansvar og alle reklamasjoner og forliksklager.

Christian Stang Våland i Kvale & Co., som representerer Warren Capital, bestred samtlige anklager da DN var i kontakt med ham i september.

Han pekte også på at det var kunden som hadde foretatt investeringene – ikke selskapet.

- Kunden har videre høyere utdannelse og ansvarsfull jobb, og det er vanskelig å forstå at hun var ukjent med risiko. Investeringene er ikke kompliserte, sa advokaten.

Stang Våland ønsker ikke å kommentere saken mandag.

Les også:
- Oljeprisen kommer aldri over 100 dollar igjen
Priskrig på taxi i London  

Finans Warren Capital Warren AS Jus Investeringer Kapitalforvaltning
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.