Byggmester Arne Lende (53) angrer på at han ikke gikk ut av valuta­lånet han har i sveitserfranc da kursen var rundt syv kroner.

Fredag var kursen oppe i 7,60 og det opprinnelige lånebeløpet på fem millioner kroner som har tok opp for fem år siden er nå økt til cirka 6,5 millioner kroner.

Vurderte å gå ut

Da DN snakket med Lende for tre uker siden vurderte han å gå ut. Lånebeløpet var da kommet opp i seks millioner kroner, og Lende sa at 30 prosent av ham hadde lyst til å gå ut mens 70 prosent ikke hadde lyst.

– Jeg var ikke så lur at jeg gikk ut. Hadde jeg visst at kursen skulle akselerere slik den har gjort nå hadde jeg gått ut, tror jeg. Nå er det skikkelig fyr i det, så nå kommer jeg til å sitte med valutalånet. Jeg går ikke ut nå, for jeg regner med det kommer til å gå ned igjen. Men det kommer nok til å gå endel oppover først, tipper jeg. Inntil det skjer noe, sier Lende.

Sover godt om nettene

Arne Lende betaler renter og avdrag på valutalånet hver tredje måned.

– Det er ingen endringer i termin­beløpet som følge av høyere kurs. Det tar bare lengre tid å nedbetale lånet. Men det er ikke gunstig for noen at lånebeløpet er blitt høyere, sier Lende.

– Tenker du på dette når du legger­ deg om kveldene?

– Nei. Jeg tenker ikke på det om kveldene. Jeg sover godt, forsikrer han.

I den første perioden etter at Lende tok opp valutalånet var kursen lavere enn den kursen han gikk inn på. I den perioden fikk han en gevinst på cirka 200.000 kroner, antar han.

Lunde gikk inn da kursen var 5,87.

– Jeg kan ikke gå ut nå for da blir det et kjempetap. Kursen på sveitserfranc må en god del ned før det er aktuelt å gå ut. Jeg ville sagt under syv kroner igjen. Men alle valutaene er jo opp nå. Den danske­ kronen er i 1,22 og det er helt unormalt, sier Lende.

 

Les også:

- Et fall i kronekursen vil gi dobbel positiv effekt

- Pikettys teorier er nonsens

Siktet meglertopp er god for 920 millioner - betalte au pair-ene sine 41 kroner timen

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.