Børsene i USA snudde opp i løpet av dagen tirsdag, etter å ha vært ustabile i forkant av USAs sentralbanksjef Janet Yellens halvårlige høring i Senatet og Representantenes hus.

Investorer som følger med på nye indikasjoner for når Federal Reserve kan komme til å sette opp rentene, ble trolig ikke skuffet. Tross i at Yellen ikke ga noen konkret tidsplan blir hun tolket som at en renteøkning kommer nærmere.

Les også: - Betydelige fremskritt i arbeidsmarkedet

Yellen gjentok tirsdag at sentralbanken vil være tålmodig før den hever rentene for første gang etter finanskrisen.

En ekspansiv pengepolitikk er fortsatt nødvendig for å heve prisveksten mot målet på to prosent, ifølge sentralbanksjefen.

- Rentekomiteens vurdering at den vil være tålmodig før den begynner å normalisere rentene, betyr at komiteen anser det som lite trolig at de økonomiske forholdene vil ligge til rette for en renteheving på minst et par rentemøter, sier Yellen.

Riggselskapet Diamond Offshore Drilling falt kraftig etter at selskapet torsdag kveld  en melding til det amerikanske børstilsynet melder om massive riggkanselleringer.

Blant kundene som nå kansellerer kontrakter er det meksikanske statsoljeselskapet Pemex, det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras og Korea-eide Dana Petroleum

Diamond Offshore falt omkring 8,5 prosent.

Solenergiselskapet Sunpower Corporation fikk et justert resultat per aksje på 0,26 dollar per aksje i fjerde kvartal 2014, mot ventet 0,24 prosent. Selskapet annonserte mandag kveld at de skal etablere et «yieldco» med First Solar og vil ikke guide noe for 2015 før avtalen er ferdigstilt.

Sunpower endte opp rundt 18 prosent, mens First Solar var opp nær 11 prosent.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones, +0,51 prosent til 18.209.38
  • Nasdaq +0,14 prosent til 4968,12
  • S&P 500 +0,28 prosent til 2115,50

Les også:
Obama legger ned veto mot oljeledning
Finansministrene har godkjent gresk tiltaksplan
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.