Oslo Børs hentet seg noe inn etter gårsdagens markerte nedgang. Norwegian og Opera Software var blant aksjene som steg mest.

Tilbake

Norwegian steg markert etter at selskapet kom til enighet med fagforeningene tirsdag kveld og streiken ble avsluttet.

Aksjen endte opp 6,8 prosent til 234 kroner, og er med det tilbake på samme nivåer som før streiken.

Flere meglerhus skriver at streiken i Norwegian ikke fører til endringer i kursmålene på aksjen, men resultatestimatene for 2015 ventes nedjustert.

Swedbank oppgraderer Norwegian-aksjen til kjøp fra nøytral, og gjentar kursmålet på 275 kroner. Pareto Securities og Arctic Securities gjentar sine kjøpsanbefalinger, mens Handelsbanken anbefaler å redusere eksponeringen.

Oppgraderte Opera

ABG Sundal Collier har oppgradert Opera-aksjen til kjøp med kursmål på 70 kroner. Meglerhuset hadde tidligere nøytral anbefaling på aksjen.

- Oppgraderingen skyldes at vi er mer komfortable med selskapets guiding for 2015. Vi anser risiko-/avkastningsforholdet som attraktivt på disse nivåene. Verdsettelsen er attraktiv, og vi er komfortable med estimatene, sier analytiker Alexander Høst i ABG Sundal Collier til TDN Finans.

Ser økt konkurranse

India Times skrev onsdag at Google er i forhandlinger om kjøp av det indiske selskapet InMobi, som driver mobile annonsenettverk. Det planlagte kjøpet en del av en strategi for å møte Facebooks dominans i annonsering på mobile enheter, skriver avisen.

Analytiker Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities mener et eventuelt oppkjøp kan øke konkurransen i markedet og gjøre at kostnadene blir høyere for selskaper som Opera Software.

Analytikeren ser imidlertid ikke et oppkjøp som en dramatisk endring i Operas konkurransesituasjon, ettersom Opera fokuserer på utgivere i Premium-segmentet.

Dette er en differensiering fra Googles satsning, som vil kunne slite med å integreres med Premium-utgivere på grunn av datasensitivitet. Videre fokuser Google og InMobi på et annet segment enn Opera.

Opera Software steg 8,8 prosent til 62,60 kroner, omsatt for 160 millioner kroner.

Oppgang i olje

Oljeserviceaksjer var svakt opp onsdag etter å ha vært blant sektorene som trakk mest ned tirsdag. PGS endte opp 0,1 prosent. SEB skriver i en oppdatering onsdag at en sesongmessig oppgang i seismikkratene virker mindre og mindre sannsynlig.

Sommersesongen i Nord-Atlanteren bare er et par uker unna og meglerhuset venter svært høy konkurranse om de få kontraktene som er tilgjengelige.

Dette mener de vil ha en smitteeffekt på jakt etter forhåndsfinansiering for å støtte multiklient-prosjekter.

«Ettersom det ikke er noen forespørsler om kontraktsarbeid på norsk sokkel og svak etterspørsel i Sør-Amerika og Afrika, tror vi prisingen neppe vil bedres fra nivåene sett på nye kontrakter i første kvartal», skriver SEB.

Statoil-aksjen falt imidlertid videre onsdag med en nedgang på 0,6 prosent, og var med det ned for tredje dag på rad.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,88 prosent til 608,86 poeng, omsatt for 4,2 milliarder kroner.

Les også:
Ett rom på Frogner = to millioner kroner
Millionær uten en tråd
Denne kommer til å bestemme renten din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.