Det John Fredriksen-dominerte sjømatkonsernet Marine Harvest faller tungt på Oslo Børs etter forslaget om å gjøre om gjeld til aksjer og kontanter.

Selskapet retter tilbudet mot alle eierne av konvertible 2018-obligasjoner med en samlet verdi på 350 millioner euro, ifølge en melding mandag. 40,5 prosent av investorene har på forhånd antydet at  de vil akseptere tilbudet, opplyses det.

Målet med tilbudet er ifølge meldingen å posisjonere selskapet for ytterligere organisk vekst og strategiske investeringer.

- Dette er et tilbud til de som eier instrumenter som går over to dager nå fremover. Vi ønsker ikke å si mer mens denne prosessen pågår, sier finansdirektør Ivan Vindheim i Marine Harvest til TDN Finans mandag.

Ifølge Vindheim representerer forhåndsaksepten de fleste investorene selskapet har vært i kontakt med på forhånd.

På makrokalenderen står industriproduksjonen i USA i februar samt aktivitetsindikatoren Empire manufacturing for delstaten New York i mars.

Blikket er ellers rettet mot todagers-rentemøtet i Fed som innledes tirsdag, samt Norges Banks rentebeslutning, som offentliggjøres torsdag klokken 10.00.

17 av 18 spurte i en undersøkelse fra Bloomberg venter at Norges Bank senker styringsrenten fra 1,25 prosent til 1,00 prosent. Én venter uendret rente.

DNB Markets påpeker at siden sist har rentene ute falt, aktivitetsutviklingen i norsk økonomi ser litt svakere ut, og det er grunnlag for å senke anslagene for lønnsveksten både for inneværende og neste år. Dette er forhold som klart trekker i retning av rentekutt og lavere rentebane, mener meglerhuset.

«I motsatt retning drar svekkelsen av kronen. Norges Bank hadde ventet en svakere krone, men hittil i kvartalet er kronen klart svakere enn det. Netto trekke imidlertid disse forholdene rentebanen markert ned», heter det i morgenrapporten fra DNB Markets.

Hovedindeksen på Oslo Børs er nær uendret på 611,97 poeng.

Les også:
Varsler slutt på «rekkevidde-angsten»
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.