Oslo Børs steg til all time high-notering på 656 poeng fredag, ledet an av Norwegian og oljeserviceaksjer. Swedbank ser muligheter for at osebx-indeksen kan stige til 900 poeng.

Swedbank ser muligheter for at hovedindeksen (osebx) kan stige til 900 poeng, tilsvarende en oppgang på 38 prosent fra dagens nivå.

Swedbank-trekløveret Peter Hermanrud, Harald Magnus Andreassen og Pål Ringholm skriver i en strategioppdatering fredag at selv om pris/omsetnings-forholdet på Oslo Børs er høyt, ligger fremdeles pris/bok-forholdet under historiske nivåer og videre oppgang ventes.

Vanligvis ville Swedbank fryktet en korreksjon på de nivåene Oslo Børs er på nå, men de mener at markedet er i et tidlig stadium av en positiv revaluering. De beholder derfor sin sterke overvektanbefaling for aksjer.

«Dersom markedet fortsetter å øke i takt med bokførte verdier vil investorene ha en flott tur, sammenlignet med alternativene», skriver Swedbank-strategene.

Kredittanalysesjef Pål Ringholm, Swedbank.
Kredittanalysesjef Pål Ringholm, Swedbank. (Foto: Gunnar Blöndal)

De ser flere mulige scenarioer som kan føre til at Oslo Børs stiger til inntil 900 poeng i 2015/2016, og nevner blant annet at Europas økonomiske gjeninnhentning kan lede verdensøkonomien inn i en fase med høy vekst.

Videre kan oljeprisen hente seg inn sammen med at lavere renter støtte en fortsatt multippelekspansjon.

Swedbank-økonomene skriver videre at de er positive til sektorene finans, konsumvare, material og telekom.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, Swedbank. Foto:
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, Swedbank. Foto: (Foto: Christopher Olssøn)

Innen konsumsektoren fremheves særlig oppdrettssektoren, og Swedbank er med det av samme oppfatning som Fondsfinans, som oppgraderte sektoren til kjøp fredag.

Forbruksvare-, energi- og IT-sektoren bør man holde seg unna, mener Swedbank, mens de stiller seg nøytrale til Industrisektoren.

Ellers er det fokus på Norwegian fredag som endte opp 15,7 etter at selskapet rapporterte trafikktall og effekter knyttet til pilotstreiken. Aksjen ble nest mest omsatt på Oslo Børs etter Statoil.

Analytiker Jon David Gjertsen i Pareto Securities venter å oppjustere sine estimater etter Norwegian-meldingen. Han har en kjøpsanbefaling og kursmål på 350 kroner på aksjen.

Også DNB Markets mener tallene var meget positive og mener at positiv yield og lease-alternativer vil drive aksjene høyere fremover.

Deutsche Bank har fredag oppgradert anbefalingen på Subsea 7 og Aker Solutions til «hold» fra selg. Aker Solutions steg 6,5 prosent til 48,46 kroner. I tillegg gikk aksjen eksklusiv utbytte på 1,45 kroner pr aksje.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,75 prosent til 656,31 poeng, omsatt for 4,9 milliarder kroner.

Les også:
- Riggeierne begynner å bli desperate etter jobb
Norwegian: Streiken kostet til sammen 350 mill.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.