Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Opera Software

Opera Software kutter 70 jobber

Mandag fikk de ansatte i Opera Software beskjed om at selskapet må spare penger gjennom å legge ned jobber.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tilbud om sluttpakker gikk ut samme dag som de ansatte ble informert, bekrefter kommunikasjonsdirektør Karin Greve-Isdahl overfor DN.

Opera Software, som leverer nettlesere til mobiltelefoner, rapporterte nylig om fallende inntekter, spesielt fra det russiske markedet.

Rundt 30 av de 70 som er tilbudt sluttpakker jobber ved selskapets hovedkontor i Oslo. I tillegg er personer i Sverige og USA også på kuttlisten. Både ansatte som jobber som utviklere og med støttefunksjoner er tillbudt å slutte i selskapet.

Totalt er det rundt fem prosent av de cirka 1500 ansatte på verdensbasis som rammes av kuttene. I Norge er kuttene større og etter nedbemanningen er det knapt 200 ansatte igjen i Oslo.

Ansetter i Asia

- Vi har ikke gått ut med tall for hvor mye vi kommer til å spare på disse nedbemanningene. Dessuten er det ikke slik at vi ikke ansetter folk andre steder i verden, selv om vi gjør reorganiseringer i Norge og Sverige, sier Greve-Isdahl, som legger til at selskapet stadig ansetter folk i Asia.

Opera Software har bestemt seg for å samle de forskjellige utviklermiljøene på hvert sitt sted, mens de tidligere var spredt på flere forskjellige steder. 

- Vi må se på hvor det er mest lønnsomt å ha for eksempel utviklere. Dette er noe alle selskaper går gjennom fra tid til annen, utdyper kommunikasjonssjefen.

Hun sier at nedbemanningen ikke signaliserer noe dramatisk for selskapet.

- Men selvsagt er det trist å miste gode medarbeidere. Heldigvis har vi hatt gode prosesser med tillitsvalgte, fortetter Greve-Isdahl.

Opptil syv måneder

De som er tilbudt sluttpakker kan velge å slutte på dagen om de ønsker. Da får de med seg lønn i oppsigelsestiden som er på tre måneder, samt en sluttpakke på tre eller fire måneder avhengig av hvor lenge de har vært i selskapet og om de kan vise at de aktivt har søkt jobber etter at de inngikk sluttavtalen.

- Vi prøver å ta vare på folk. Det er tross alt den viktigste ressursen vi har, sier Opera Softwares kommunikasjonsdirektør.

Finans Opera Software
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.