DNB Markets nedgraderer sin anbefaling på den nordiske energisektoren til underweight (nøytral) ettersom de venter at oljeprisen vil gå inn i en periode med konsolidering. Strategene ser mer nedside i oljeservice enn i lete- og produksjonsselskapene.

Det fremgår av en strategioppdatering fra meglerhuset torsdag.

DNB Markets begrunner nedgraderingen med at Brent-prisen har steget 45 prosent fra bunnen i januar, og at de nå forventer en periode med konsolidering med en gjennomsnittspris for andre kvartal på 65 dollar per fat og 67 dollar per fat i tredje kvartal sammenlignet med dagens pris på 65 dollar fatet.

En stabil oljepris er ikke nok til å unngå underprestering i sektoren, ettersom prisene ikke er høye nok til at investeringene vil ta seg opp igjen, fremgår det.

Strategene ser mer nedside i oljeservice enn i lete- og produksjonsselskapene ettersom investeringene vil forbli lave minst de to neste årene.

Effekten er noe lavere for lete- og produksjonsselskapene ettersom disse kan tjene noe på svak krone mot andre valutaer, fremgår det.

Les også: Vil dele opp Statoil
Må vente på Statoil-kutt

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.