«Too cheap to ignore», er tittelen på Paretos analyse på Odfjell Drilling publisert i dag. Meglerhuset har hevet aksjen fra hold til kjøp og kursmål 15 kroner. Aksjen stiger nesten tre prosent nå i formiddag til kurs 5,55 kroner.

«Odfjell Drilling har betydelig ledig kapasitet i et svakt riggmarked. Alle rigger, unntatt nybygget Aberdeen og Deepsea Bergen, er snart ledige,» skriver Pareto.  

Selskapet kan ifølge meglerhuset komme i brudd med lånebetingelsene allerede senere i år, og trolig helt sikkert neste år.

«Et brudd på alle lånebetingelser sammenfaller med refinansieringen av lånefasiliteten for to moderat opplånte sjettegenerasjonsrigger, men som ikke har kontrakter. Dette kan trigge en egenkapitalemisjon av moderat omfang,» skriver Pareto.

 «Gitt den nåværende verdsettelsen tror vi både investorer og potensielle kjøpere av selskapets rigger ikke vil ignorere at stålverdiene implisitt i aksjekursen er 40 prosent under nybyggpriser,» skriver Pareto.

Aksjekursen er ned 60 prosent i år og verdigapet til sammenlignbare aksjer bare øker.

Odfjell Drilling har en lånefasilitet på de to sjettegenerasjonsriggene Atlantic og Stavanger, med forfall neste år. Selskapet trenger cirka 700 millioner dollar for å refinansiere riggene, tilsvarende en 50 prosent gearing.

«Med brudd på alle lånebetingelser, inkludert den mindre volatile egenkapitalkovenanten, kan bankene tvinge selskapet til å hente inn mer egenkapital. Gitt det kraftige kursfallet er disse utfordringene mer enn reflektert i markedet etter vårt syn. En potensiell egenkapitalemisjon kan trigge et kursrally i aksjen. Vi antar ingen verdi på Deepsea Metro JV hvor en kapitaltilførsel er nødvendig, men verdsetter fortsatt Odfjell Drilling-aksjen til kurs 15 kroner,» skriver Pareto.

Les også:

Fredriksens Frontline fosser frem  

IMF: Kinas yuan er «fair priset»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.