Det var 5. mai at Hermanrud tok inn Höegh LNG-aksjen i sin anbefalte ukeportefølje på kurs 102,24 kroner. Det skulle vise seg å bli et lykkelig valg. Kort tid etter tok aksjekursen av og er nå opp med 14 prosent siden Hermanrud tok aksjen inn i porteføljen.

For øvrig består porteføljen av trauste aksjer som Telenor, Storebrand, Yara, Sparebank 1 Nord-Norge og Lerøy Seafood som ikke ga særlig avkastning den siste uken.

Höegh LNG er derimot porteføljens smykke med en avkastning forrige uke på 4,4 prosent, og altså 14 prosent siden aksjen kom inn i porteføljen.

Aksjen forblir i porteføljen også for denne uken.

«Höegh LNG er en ledende leverandør av flytende importterminaler for LNG og handler i dag med en betydelig rabatt til underliggende verdier. Selskapet har en solid kontraktsportefølje med kontrakter av 5-20 års varighet til sterke motparter og med god økonomi (capex/EBITDA 6-7.5x), noe som gjør skipene til attraktive salgsobjekter til Höegh LNG Partners, hvor salg frigjør ytterligere verdier. Markedet for FSRUer er i vekst og vi venter at HLNG vil få sin andel av nye kontraktsinngåelser. Gitt dagens flåte og kontrakter regner vi oss frem til verdivektet egenkapital på NOK 123 per aksje, men oppsiden er betydelig høyere enn dette gitt at selskapet inngår kontrakter innen segmentet for produksjon av LNG til sjøs,» skriver Swedbank i en oppdatering til kundene.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål 130 kroner. Det gir en ytterligere oppside fra dagens kursnivå på 12 prosent.

 

Höegh LNG stiger nesten seks prosent i dag etter at rederiet har inngått en FSRU-kontrakt med Octopus LNG for LNG-importterminalen Penco-Lirquén i Chile. Kontrakten har en varighet på 20 år og estimert gjennomsnittlig årlig ebitda-bidrag er 36 millioner dollar.

«Med denne kontrakten har vi full kontraktsdekningen for vår FSRU-flåte og derfor vurderer neste trinn i vårt FSRU-ekspansjonsprogram,» sier konsernsjef Sveinung J. S. Støhle i Höegh LNG Holdings i en melding.

 

 

Mai måned har ikke akkurat rykte på seg for å generere positiv avkastning, så det gjelder for forvalterne å gjøre aktive valg for å slå markedet. Hovedindeksen er så langt i mai opp med 0,6 prosent.

Hermanrud og Swedbank må satse på at Höegh LNG-aksjen fortsetter oppover. Ved inngangen til uken var porteføljens avkastning på 12,8 prosent så langt i 2015. Hovedindeksen hadde på samme tidspunkt en avkastning på 13,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.