Aksjestrateg Peter Hermanrud i meglerhuset Swedbank gir råd til kunder og andre om hvordan aksjemarkedet ser ut, og meglerhuset har en ukeportefølje bestående av flere norske aksjer som de anbefaler.

Hans private investeringsselskap First Partners Holding leverte et årsresultat på 7,6 millioner kroner i 2014, en økning på 1 million fra året før.

Tjente på aksjer

Aksjestrategen hadde i 2014 aksjer for 32 millioner etter en verdistigning på nesten fem millioner kroner fra året før.

Han har gitt seg selv en fordring på 3 millioner kroner, og selskapet er praktisk talt gjeldfritt med en egenkapitalandel på 99,9 prosent.

Hermanruds andre investeringsselskap, Horatio Offshore, leverer ikke like gode resultater. Årsresultat faller kraftig fra året før, og ender på en million kroner i 2014, ned fra fire millioner kroner året før.

Utenlandsredning

Det svake resultatet skyldes tap på over 3,3 millioner kroner i norske børsnoterte aksjer og fond. Aksjeanalytikeren reddes av utenlandske fond der han innkasserer en gevinst på 2,6 millioner. I tillegg har Hermanrud en verdigevinst på 500.000 kroner i unoterte aksjer.

Selskapet har til sammen investert 25,6 millioner i markedsbaserte aksjer, og har finansinntekter på to millioner kroner.

Analytikeren har investert det meste av selskapets verdier i norske aksjer og noe i utenlandske fond.

Sammenlagt har Hermanrud et resultat på nærmere 9 millioner kroner i 2014, og en verdigevinst på fem millioner kroner i markedsbaserte aksjer.

Hermanrud var ikke tilgjengelig for kommentar fredag.

rakel.strand@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.