Den japanske mediegruppen Nikkei Inc. kjøper Financial Times fra Pearson PLC for 844 millioner pund (10,7 milliarder norske kroner) i kontanter, melder selskapene torsdag.

Kjøpsavtalen inkluderer FT-papiravisen, FT.com, samt The Banker og Investors Chronicle.

Tidligere torsdag har det blitt meldt at tyske Axel Springer ville annonsere kjøp den britiske avisen. Financial Times skrev torsdag ettermiddag at morsselskapet Pearson meldte at samtalene nødvendigvis ikke førte til et salg.

Da samtaler om et salg av FT ble kjent, ble avisen verdsatt til én milliard britiske pund.

Pearson har de siste ukene vært i kontakt med flere medieselskaper om et eventuelt salg. Axel Springer, Reuters og Bloomberg har vært omtalt som potensielle kjøpere.

Nikkei Inc. den største uavhengige business-mediegruppen i Asia, med den japanske avisen Nikkei som kjerneeiendel.

Vendepunkt

FT-gruppen eier 50 prosent av aksjene i Economist Group, som utgir The Economist.  Eierandelen i The Economist, samt FT-bygningen i London inngår ikke i salget.

Londonbaserte Pearson har vært eier av Financial Times i 58 år.

«Pearson har eid Financial Times i nesten 60 år. Men vi har nådd et vendepunkt i media, drevet av den eksplosive veksten av mobile og sosiale medier. I dette nye miljøet er den beste måten å sikre FTs journalistiske og kommersielle suksess å være en del av et globalt digitalt nyhetsselskap», sier Pearson-sjef John Fallon i meldingen.

Financial Times består av et team på over 500 journalister plassert på 50 ulike steder rundt om i verden. Avisen hadde sin første publikasjon i 1888, da med kun fire sider.

Opplaget til Financial Times har steget med mer enn 30 prosent de siste fem årene til 737.000. I denne perioden har andelen digitale abonnenter økt fra 24 til 70 prosent, ifølge pressemeldingen. Mobiltrafikken utgjør nesten halvparten av lesingen.

I 2014 hadde FT-gruppen en omsetning på 334 millioner pund og et justert driftsresultat på 24 millioner pund, som tilfalt eierselskapet Pearson. Brutto eiendeler ved utgangen av juni i år var på rundt 250 millioner pund.

Torsdag ettermiddag er Pearson-aksjen opp 2,2 prosent. Selskapet verdsettes til 10,1 milliarder pund (128,5 milliarder kroner).Pearson skal nå konsentrere seg 100 prosent om sin globale utdannelsesvirksomhet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Resultatsesongen skaper uro på Wall Street

Analytikere venter svakere resultat fra Statoil

Kreditorene drar til Aten fredag

Se DNTV: Master i finans og mester i Youtube

Master i finans og mester i Youtube
Sara (28) er den første i landet som har rundet én million abonnenter på Youtube.
02:08
Publisert: