Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Opera Software

Melder at flere er interessert i Opera

It-selskapet med flere nyheter denne uken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en børsmelding fredag kveld, melder it-selskapet Opera Software at styret har igangsatt en prosess for å evaluere og vurdere strategiske alternativer.

Årsaken er ifølge finansdirektør Erik Harrell i Opera «strategisk interesse fra en rekke parter». Til å rådgi seg i prosessen, har selskapet hyret både ABG Sundal Collier og Morgan Stanley International.

- Opera vil holde aksjonærer og andre interesserte oppdatert på utfallet av gjennomgangen i rimelig tid, skriver Harrell.

Resultatet av prosessen skal være klart i løpet av andre halvdel av 2015.

Kjøpte selskap

I en annen børsmelding fredag kveld fremgår det at it-selskapet har sikret seg eierskap i spill- og appselskapet Bemobi, som ifølge Opera er ledende i Latin-Amerika med rundt seks millioner brukere.

Kjøpesummen er vel 29,5 millioner i kontanter, tilsvarende omtrent 244 millioner kroner med dagens valutakurs, pluss inntil 81 millioner basert på utviklingen i 2015-2019 og inntil ytterligere 29,0 millioner i betalinger knyttet til overoppfyllelse av resultatmål.

For administrerende direktør Lars Boilesen i Opera var Bemobi et naturlig valg.

- Opera har ekspandert raskt innen mobilapp-markedet, og vårt mål er å innovere dette på en måte som gangner alle. Oppkjøpet vil gi en ekstra dimensjon til tjenesten vår, sier Boilesen i meldingen.

Nedjusterer forventinger

Men tross den økte interessen fra andre aktører, samt oppkjøpet av Bemobi, ser Opera seg nødt til å justere ned økonomiske forventingene for resten av året.

I en tredje børsmelding som ble offentliggjort fredag kveld, viser foreløpige tall for andre kvartal at selskapet venter seg en omsetning på 146 millioner dollar og et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger på 29 millioner dollar for årets andre kvartal.

Selskapet oppgir svakere utvikling enn ventet innen mobilannonsering som årsak til nedjusteringen.

Totalt for hele 2015 tror Opera nå på en omsetning på mellom 600 og 618 millioner dollar, og et driftsresultat før av- og nedskrivninger på rundt 108-118 millioner dollar.

 

Les også: Slik kan verdenskrigen mellom USA og Kina bli

Jon begynte å servere amerikanere mat kun fra land USA er i konflikt med

– Mange kaster bort tre år. Det er sannheten.

 

Se også:

- Denne klokken koster bare 190.000 kroner her:

 

Finans Opera Software
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.