Riggselskapet Odfjell Drilling fikk et driftsresultat på -203 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot et driftsresultat på 51 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Resultatet inkluderer nedskrivninger på totalt 245 millioner dollar relatert til de to boreskipene «Deepsea Metro I» og «Deepsea Metro II», samt Odfjells gjenstående investering i selskapet Deep Sea Metro Ltd.

Omsetningen var 286 millioner dollar (272), mens ebitda var -156 millioner dollar (91).

Nettoresultatet ble -224 millioner dollar (29).

Odfjell hadde en ordrebok på 4,2 milliarder dollar (4,4) ved utgangen av kvartalet, hvorav 2,2 milliarder (2,8) er faste kontrakter.

Selskapet hadde ved utgangen av foregående kvartal en ordrebok på 3,6 milliarder dollar, hvorav 2,1 milliarder var faste kontrakter.

Odfjell Drilling rapporterer at offshore riggmarkedet bare har fortsatte den negative trenden, og at det ventes ytterligere svekkelse i 2016.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Odfjell bekrefter at det er de stadige leveringene av nybygg kombinert med oljeselskapenes lavere investeringer som har ført til presset på dagratene og det økende tallet rigger i opplag.

Selskapet skriver at to av dets rigger er eksponert til rekontraheringsrisiko på kort sikt.

Det understrekes at konkurransen for kontrakter er voldsom, og at reduksjon i rater alene ikke vil bringe markedet i likevekt.

Odfjell venter en todeling av markedet mellom eldre og nyere enheter, og fremholder dette som gunstig for selskapet.

«Innen de neste få årene, mener vi at den økte skrapingen i kombinasjon med nødvendig lete- og produksjonsboring vil bringe markedet tilbake i balanse og deretter føre til bedre rater», heter det.

Odfjell har allerede implementert en rekke kostnadsreduserende tiltak, og skriver at ytterligere kutt og tiltak vil introduseres fremover som en følge av en ytterligere markedssvekkelse.

 

Les også: Pustepause i Asia etter børspanikk

Nesten ingen nye norske oljefelt er lønnsomme

Wall Street ombestemte seg

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo
Anundsen
32:53
Publisert: