Styreleder Jens Ulltveit-Moe i REC Silicon håper at president Xi Jinpings besøk til i USA, hvor han blant annet skal til Seattle i Washington, vil hindre at de må stenge ned Moses Lake-fabrikken.

Det sier Ulltveit-Moe til TDN Finans tirsdag.

Bakgrunn: På sjarmoffensiv i USA dnPlus

Moses Lake ligger i delstaten Washington.

- Vi går ut med dette nå fordi Xi Jinping skal besøke Washington State i dag og Washington DC i morgen. Vi håper at det kan bli en avtale også for polysilisium inn i Kina ganske raskt. Vi håper at vi ut fra dette kan få en løsning på handelskrigen, sier Ulltveit-Moe.

Les også: Rec kan stenge all kapasitet ved USA-anlegg

Dersom de ikke får en løsning sier Ulltveit-Moe at Rec Silicon må vurdere å stenge ned anlegget i Moses Lake og fortsette driften på Butte. Av virksomhetens 720 ansatte, vil 400 måtte gå, ifølge en melding tirsdag.

Produksjonen fra Butte-anlegget er ikke i like stor grad avhengig av det kinesiske markedet, og de må ikke betale toll på produktene derfra.

- Vi har 100 millioner dollar i kontanter, og en god kontantstrøm fra Butte. Selvfølgelig vil resultatene bli vesentlig dårligere, men vi overlever, sier Ulltveit-Moe.

Ulltveit-Moe sier at de fortsetter arbeidet med polysiliumsfabrikken i Kina.

Les også: Kutter Asia-veksten etter Kina-uro
Bank kutter 100 ansatte
Akerselskap selger del av fire skip (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hun har aldri fått bedre service med sur mine

 
Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert: