I et TV-sendt intervju med Fredrik Skavlan på NRK fredag kveld står investor og milliardær Stein Erik Hagen (59) frem som homofil.

I intervjuet forteller Hagen at han skjønte han var homofil i godt voksen alder.

Hagen har fire barn og to ekteskap bak seg, og er mest kjent for å ha bygget opp Rimi-kjeden og være storaksjonær i merkevareselskapet Orkla.

I et intervju med VG fredag ettermiddag presiserer Hagen at det ikke er helt riktig at han er homofil .

– Jeg er bifil, og det vet alle i familien, alle mine venner og de som kjenner meg, sier Hagen.

- Dessverre ikke akseptert

Investor Christen Sveaas (59) har lenge vært åpent homofil.

- Vi som kjenner ham har jo visst dette lenge da, så det er vel ikke en så stor nyhet for oss. Jeg får si det er på tide, skriver Sveaas i en epost til DN.

- Hvorfor tror du det er så få åpne homofile næringslivsledere i Norge? 

- Det er vel dessverre slik at det å være homofil ennå ikke er fullt ut akseptert i samfunnet vårt. Og noen har jo tatt et annet valg, nemlig å gifte seg og å få barn, og da blir det jo ikke så enkelt.

- Ikke farlig

- Har du opplevd at din legning har vært en utfordring for deg i ditt virke som investor? 

- Nei, jeg har aldri som voksen hatt utfordringer i mitt yrkesaktive liv på grunn av min legning. Det er ikke farlig å stå frem, så tenker du på det så gjør det. Du får det mye bedre med deg selv, sier Sveaas.

I forbindelse med et større intervju med DN ifjor fortalte Sveaas at han måtte øve seg på å si at han var homofil, og at det var noe man ikke var tidligere, bare Per Aabel.

Les også: Fossens kall d2Plus

Sveaas og Hagen er to av Norges rikeste menn.

Mye har forandret seg

I et NRK-klipp publisert på nett fra intervjuet forteller Hagen at det er mye som har forandret seg de siste årene, også samfunnets syn på homofili.

- Da jeg var i 20-årene visste vi ikke hva homofili var, det var ikke tema. Det var ikke noe man assosierte seg med. Loven om at det var forbudt å være homofil ble vel opphevet da jeg var 16 år, sier Hagen i intervjuet.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Stein Erik Hagen fredag.

Les også:

Regjeringen lover å fremme omstilling

Russland vil fortsette bombing i Syria i tre-fire måneder

Gjensidige i september ble helt feil dnPlus

Se også:

Trump lover å sende syrerne hjem
Den republikanske presidentkandidaten har lite til overs for syriske flyktninger, og han har ingen problemer med å la folket få vite det.
01:20
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.