DNB og Nordea gjør begge mindre endringer i ukeporteføljen. Nordea tar ut Höegh LNG, mens DNB tar inn Veidekke og kaster ut Lerøy (LSG).

Svakt av Lerøy

Aksjekursen til lakseselskapet falt kraftig fredag forrige uke, etter at selskapet torsdag kveld sendte ut resultatvarsel om reduserte inntekter som følge av sanksjonene i Russland og luseproblemer i Lerøys avdeling i midt-Norge.

- Vi kvitter oss med Lerøy fordi selskapets aksjekurs er betydelig ned og kjøpslysten på aksjen er på vei nedover som følge av selskapets varsel forrige uke. Aksjen fortjener ikke lenger plass i ukeporteføljen, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets. Han mener likevel at man ikke skal overdrive luseproblemene i oppdrettsbransjen, selv om flere andre selskaper i sjømatindeksen også fikk redusert kurs etter meldingen til Lerøy.

- Lus er rett og slett et mindre problem enn tidligere for sjømatbransjen. Det er mulig Lerøy har hatt stang ut på lus i midt-Norge akkurat nå. Men vi beholder vårt andre selskap i oppdrettsbransjen, færøyske Bakkafrost. De er ikke rammet av sanksjonene i Russland og har en annen biologisk situasjon i sitt område. Det er er bare å laste innpå aksjer i Bakkafrost, sier Tunaal.

Havfisk best

Nordea melder at ukeporteføljen falt forrige uke, i et marked preget av svingende forventinger til oljeprisen, og at oljeprisen for uken falt 4,4 prosent til 50,5 dollar fatet. Nordeas portefølje hadde litt bedre utvikling enn markedet, og lå an til en avkastning før børsåpning på minus 0,9 prosent, 0,2 prosent bedre enn markedet forrige uke.

- For året er vi med det 0,3 prosent foran markedet med en avkastning på 5,8 prosent, opplyser aksjeanalytiker Erik Roland i Nordea Markets. Største bidragsyter til økt avkastning for Nordea forrige uke var Havfisk, opp 4,9 prosent, Storebrand (opp 0,3 prosent) og Zalaris (opp 0,8 prosent). (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.