Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Opera-sjef Lars Boilesen. Opera la frem resultat for tredje kvartal tirsdag. Foto: Gorm K. Gaare
Opera-sjef Lars Boilesen. Opera la frem resultat for tredje kvartal tirsdag. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Opera Software

Dette mener analytikerne om Operas resultat

Aksjen faller markert tirsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Analytikerne mener Opera Softwares nedjusterte guiding for 2015 vil tynge Opera-aksjen tirsdag. Videre trekkes det frem at Opera tirsdag ikke kom med noe ny informasjon rundt selskapets strategiske prosess.

Opera-aksjen er i skrivende stund ned over syv prosent.

Fondsfinans, DNB Markets og SEB viser til at Opera Software nedjusterte guidingen for helåret 2015, både for justert ebitda og omsetning.

Operas guiding for fjerde kvartal 2015 om en justert ebitda 29-33 millioner dollar var elleve prosent lavere enn det Fondsfinans ventet på forhånd. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt ventet analytikerne i snitt at Opera ville få en justert ebitda på 36 millioner i fjerde kvartal.

«Vi tror de to viktigste faktorene er at selskapet trenger flere ansatte enn ventet innen annonsesegmentet for mobiltelefoner, samt at publisher-omsetningsandelen øker raskere enn selskapet ventet», skriver Fondsfinans.

DNB Markets viser til at Opera rapporterte en omsetning i tredje kvartal som var rundt to prosent lavere enn det meglerhuset ventet og rundt en prosent lavere enn konsensus, mens justert ebitda var om lag tre prosent over både DNB Markets og konsensus.

«Interessen knytter seg imidlertid i første rekke til den løpende strategiske prosessen selskapet er inne i og her ser det ikke ut til å være noen betydelige konklusjoner i det utsendte materialet», skriver DNB Markets.

Under kvartalspresentasjonen sa Opera-konsernsjef Lars Boilesen at de ikke vil gi ytterligere informasjon om den strategiske prosessen utover å si at den går som planlagt.

SEB viser til at Operas driftsresultat for tredje kvartal var litt svakere enn ventet. Meglerhuset venter konsensusrevideringer på linje med den nedjusterte helårsguidingen.

Les også på DN.no:

Sapa: Ansatte har jukset med testresultater

Rottefella må permittere

Nå kan du sammenligne lønnen din med resten av verden

Se DNTV: Solgt for halvannen milliard

 

Finans Opera Software
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.