Det sier mediekontakt Rolf Jarle Brøske i Det norske oljeselskap til TDN Finans mandag.

Det norske oljeselskap meldte mandag at det har kjøpt Premier Oil Norge for et kontantvederlag på 120 millioner dollar på gjeldfri basis. Transaksjonen vil bli finansiert gjennom eksisterende kontantbeholdning og ubenyttede kredittfasiliteter.

- Styrker oss ytterligere

Brøske sier at selskapet jobber løpende med å optimalisere selskapets portefølje. Premiers eiendeler passer svært godt sammen den øvrige porteføljen, understreker han.

- Vi styrker oss nå ytterligere i noen av våre kjerneområder i Nordsjøen. Det illustrerer tydelig at vi har tro på at det er mulig å utvikle en lønnsom olje- og gassindustri i Norge også fremover, sier Brøske, og viser til kjøpet av Svenska Petroleum, som ble endelig avsluttet fredag.

- Ser dere på ytterligere eiendeler vil kjøpe i Norge?

- Vi er åpen for det, sier Brøske.

Vil vokse

Brøske sier at selskapet har bevist at det har en god evne til å gjennomføre denne type oppkjøp.

- Vi fortsetter å se om det er andre grep vi også kan gjøre for å vokse på norsk sokkel, og også for å optimalisere porteføljen, sier han.

Brøske ønsker å kommentere på hvilke grep det er snakk om eller hvordan eventuelle fremtidige kjøp skal finansieres.

Etter at transaksjonen er gjennomført, sier Brøske at det er naturlig å se på hvordan selskapet ønsker å utvikle feltene Vette og Frøy og de andre eiendelene som følger med.

Premier skrev i sin kvartalsrapport i forrige uke at de vurderte to alternative utviklingskonsepter for Vette-feltet, og at de ventet å ta et valg innen utgangen av året. Sanksjonering av Vette-prosjektet er ventet i første halvår 2016, meldte Premier.

Brøske har ikke noe grunnlag for å si at Vette-prosjektet kan bli utsatt i forhold til den tidsplanen Premier har lagt frem.

På generelt grunnlag sier Brøske at Det norske ønsker å ha en høy hastighet på investeringsbeslutninger og gjennomføring av prosjekter fremover, og at de er utålmodige.

Les også:

Thorbjørn Jagland advarer: - Vil bli katastrofalt

Asia i dag: Kina nærmere en verdensvaluta

Se DNtv: - Det er helt ubeskrivelig

 

- Det er helt ubeskrivelig
Journalist Ole Erik Klokeide forteller om den dramatiske kvelden og natten
01:45
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.