Fortsatt svekkede markedsforhold i oljeservicebransjen i tredje kvartal 2015 tyder på et utfordrende år i 2016, mener Goldman Sachs. De anbefaler investorene å forbli forsiktige ved investeringer i europeiske oljeserviceaksjer.

Det fremgår av en sektoroppdatering fra Goldman Sachs datert mandag 30. november.

Meglerhuset peker på at tredjekvartalsresultatsesongen for oljeserviceselskapene inneholdt blant annet resultatvarsler, utbyttekutt, tegn på ytterligere marginsvekkelse og forverring av ordrereserven.

Goldman Sachs venter ikke noe bedring i trenden tidlig i 2016 eller i fjerdekvartalsrapporteringen, og viser til at de venter en ytterligere nedgang på elleve prosent på årsbasis i investeringene til de store oljeselskapene i 2016.

Les også: Oljesmellen blir enda kraftigere

Videre heter det at bransjens balanse har vært et gjentakende tema, og tredje kvartal er et vendepunkt.

Det vises blant annet til Saipems fortrinnsrettsemisjon og Petroleum Geo-Services' rettede plassering av nye og eksisterende aksjer.

«Etter vårt syn, med fortsatt utfordrende utsikter for oljeserviceselskapene, kan vi vente at nye fortrinnsrettsemisjoner bli annonsert, ettersom det i økende grad blir vanskeligere for selskapene å finansiere seg i gjeldsmarkedet. Vi ser potensial for fortrinnsrettsemisjon i Seadrill, CGG, Vallourec, Odfjell Drilling og North Atlantic Drilling, gitt deres respektive balanse», skriver analytikerne.

Goldman Sachs-analytikerne gjentar sitt forsiktige syn på sektoren og anbefaler investorene å unngå selskaper med anstrengt balanse og offshore-eksponerte aksjer.

«Vi ser ytterligere svekkelse av ordrereserven tidlig i 2016 og nedskrivning av seismiske databibliotek, og venter ytterligere marginpress i det gamle ordrer avsluttes, og blir erstattes av nye, med lavere marginer. Visse selskaper kan komme til å oppleve kontant-knapphet, som vil legge press på finansiering av den daglige driften og gjeldsforpliktelser», heter det.

Riggselselskapet Seadrill forblir på Goldmans «conviction list»-salgsanbefaling. Kursmålet nedjusteres til 49,6 kroner fra tidligere 51,5 kroner.

Anbefalingen på seismikkselskapet TGS-Nopec beholdes på salg. Kursmålet tas opp fra 145,5 kroner til 148,1 kroner.

Det flytende boligriggselskapet Prosafe fastholdes på salg. Kursmålet tas ned til 21,2 kroner fra tidligere 22,1 kroner.

Anbefalingen på seismikkselskapet PGS gjentas på nøytral. Kursmålet oppjusteres til 44,0 kroner fra 36,1 kroner.

Anbefalingen på riggselskapet Odfjell Drilling holdes uendret på salg. Kursmålet nedjusteres til 4,9 kroner fra tidligere 5,6 kroner.

Offshoreentreprenøren Aker Solutions fastholdes på nøytral. Kursmålet nedjusteres litt til 37,6 kroner fra tidligere 37,7 kroner.

Undervannsrørlegger Subsea 7 fastholdes på salg. Kursmålet nedjusteres til 64,8 kroner fra 67,1 kroner.

Les også: - Dette skal videre ned
Høstmørket treffer norsk økonomi

Se DN Tv: Mekket suksess med sekstimersdag

Mekket suksess med sekstimersdag
De ansatte på Toyota Center Göteborg har jobbet sekstimersdag i 12 år. Både livskvalitet og arbeidsmoral skal ha økt, og selskapet tjener mer med to skift og lengre åpningstid.
01:38
Publisert:


 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.