– Det stemmer at vi hadde et allmannamøte tidligere i denne uken. Vi informerte om endel endringer i organisasjonen og hva det innebærer, sier Arne Egil Rønning, administrerende direktør i Fondsfinans.

Han legger ikke skjul på at det innebærer en reduksjon i staben.

«Mindre ressurser»

– Vi trenger noe mindre ressurser på analyse og megling med de endringene vi gjør.

– Dagens Næringsliv har fått tips om at det dreier seg om en nedbemanning på rundt ti ansatte?

– Det er ikke helt riktig, det vil bli litt færre, sier Rønning som legger til at selskapet er midt inne i prosessen.

Han understreker at siden i høst har ledelsen hatt en prosess gående og analysert markedet på hvilke områder Fondsfinans skal konsentrere seg om.

– Endringene innebærer blant annet at vi fokuserer virksomheten på en del områder der vi allerede er sterke – blant annet bank, fisk og tech, understreker Rønning.

Fondsfinans gikk i minus i 2014. Rønning vil ikke uttale seg om 2015-regnskapet.

«Endrer besetningen»

I tillegg gjør meglerhuset endringer i besetningen for corporate- og analyseavdelingen.

Ivar Gjul blir leder på corporate, finansiell rådgivning på norsk. Gjul har vært i Fondsfinans de siste fem årene, sist som leder for analyseavdelingen.

Christian Must vil gjenreise Fondsfinans til fordums storhet. Foto:
Christian Must vil gjenreise Fondsfinans til fordums storhet. Foto: (Foto: Øyvind Elvsborg)
– Vi er svært fornøyd med den jobben Ivar har gjort som analysesjef. Hans erfaring og kunnskap fra annenhåndssiden samt hans tidligere bakgrunn som konsulent vil være bra for avdelingen og våre kunder, sier Christian Must, styreleder i Fondsfinans.

Meglersjef Ståle Schmidt blir leder for all megling og analyse.

– Dette gjør vi for å få til en enda tettere interaksjon mellom vår kunder på investorsiden, megling og analyse, sier Must.

Fondsfinans mistet nylig megler Tore-Jan Søraa til Pareto. Søraa skal ha vært blant de beste til å hente inn kurtasje for meglerhuset, og hadde jobbet i Fondsfinans i 23 år før han sa opp.

– Det er alltid synd å miste gode kolleger. Tore-Jan Søraa er en dyktig megler som jeg har satt stor pris på å jobbe med over mange år, sier Must.

Tap i 2014

I 2013 hadde Must store ambisjoner om å gjenreise Fondsfinans til fordums storhet. Inspirert av konkurrentene, ville han ta mer tak i meglerhuset enn hva hans far hadde hatt tid til.

Siden den gang har snuoperasjonen gitt meget dårlige resultater. Mens så godt som alle meglerhus tjente gode penger i 2014, gikk Fondsfinans i minus.

For 2014 leverte meglerhuset et negativt resultat på syv millioner kroner før skatt, en forverring fra et overskudd på 650.000 i 2013.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.